Digital Day 2014: Povezani u pokretu

Glavna tema ovogodišnje konferencije je „Povezani u pokretu” (Connected in Motion) i predstavlja spoj mobilnog marketinga i sve popularnijih društvenih mreža. Trendovi u konzumiranju i razmeni digitalnih sadržaja govore da se danas najveći deo komunikacije odvija preko društvenih mreža i to ne više, kao što je to nekada bio slučaj, sa desktop i laptop računara, nego sa pametnih telefona i tablet uređaja. Savremeni potrošač izložen je ogromnoj količini informacija i podataka, od kojih će samo one najzanimljivije i najznačajnije „uhvatiti” njegovu pažnju. S obzirom na to da se pažnja potrošača sve više pomera ka ekranima koji se drže u ruci, za očekivati je da će kompanije u budućnosti posvećivati više pažnje mobilnim kanalima, a kako prodaja mobilnih uređaja raste iz dana u dan, oglašivači neće imati drugog izbora nego da „sastanak sa potrošačima” zakažu na njima omiljenim uređajima.

(old_image)

Mobilni uređaji povezuju digitalne i fizičke svetove i otvaraju brendovima put za nove marketinške pristupe zahvaljujući kojima će uticati na potrošače i navesti ih da se angažuju. Komunikacija putem novih medija predstavlja veliki izazov za marketinške stručnjake, kome su dorasli jedino oni koji se neprekidno usavršavaju i prate trendove. Ukoliko kompanije žele da njihovi brendovi opstanu i da se razvijaju u novom mobilnom digitalnom dobu, moraće da kreiraju kreativne i inovativne onlajn kampanje koje će navesti potrošače u pokretu da razmenjuju njihove digitalne sadržaje.

(old_image)

Predavači koji su do sada potvrdili svoje prisustvo na ovoj stručnoj konferenciji su Ionel Naftanaila, menadžer projekata u IAB Europe, zatim veteran digitalnog marketinga Rupert Slejd, jedan od lidera agencije PhD Worldwide za Centralno-Istočnu Evropu, koji je pre dve godine svojom prezentacijom oduševio posetioce Digital Day-a 2012, Emil Pavlovski, direktor metodologije kompanije Gemius u Poljskoj i Calin Rotarus, jedan od najiskusnijih stručnjaka digitalnog oglašavanja u Rumuniji, dok će Akoš Sabo, šef Sektora poslovnog razvoja i prodaje digitalnih oglasa mađarske digitalne agencije Adaptive Media, govoriti o temama iz oblasti sve popularnijeg mobilnog marketinga.

(old_image)

Pored ovih vrsnih predavača, u dva stručna panela tokom konferencije će učestvovati - Ioana Anesku, izvršna direktorka IAB Rumunija i članica borda IAB Europe, Endre Šomođi, izvršni direktor IAB Mađarska, Timotej Gala, direktor kompanije Httpool za Centralnu i Istočnu Evropu i nosilac inicijative za osnivanje IAB Slovenija, Emeše Balatoni, rukovodilac prodaje digitalnih usluga medijske kompanije Sanoma Media u Mađarskoj, zatim Maja Magdalenić iz kompanije Google i mnogi drugi.

Ulaznice za Digital Day 2014 mogu da se poruče putem onlajn prijave na sajtu IAB Serbia. Blagovremenom registracijom ćete obezbediti povoljniju cenu ulaznice i osigurati svoje mesto i priliku da čujete pomenute eksperte digitalnih komunikacija.

Pogledajte još