Srpkinja iz CIA dovezla Šarića!

Letovima tog aviona raspolaže švajcarska kompanija iz Ciriha “Džet eviejšn”, pod kontrolom poznate američke korporacije “Dženeral dajnamiks”, čiji je direktor Fibi Novaković.

Let aviona u kome je Šarić bio na podgoričkom aerodromu u međunarodnoj javnoj bazi podataka s radara letenja vodio se prekjuče kao “nepoznat”, i to na zahtev vlasnika kompanije. Juče je već isti avion korišćen za let iz Beča i ti podaci su bili dostupni u bazi podataka.

Oznaka leta „nepoznat“

Aerodromi, Direktorat za civilno vazduhoplovstvo i kontrola leta uveli su embargo na informacije o tom letu. Vodi se kao “nepoznat”, a ta procedura se koristi kada je reč o licima kojima je bezbednost izuzetno ugrožena.
Prema podacima koji se poluzvanično predstavljaju, Šarić je boravio u Venecueli, Kolumbiji, Brazilu i Dominikanskoj Republici. Uhapšen je u Dominikanskoj Republici. Uz ove informacije ide i priča da je CIA vršila pritisak na tamošnje narko-klanove, zbog čega je Šarić, navodno, izgubio njihovu podršku.
Crnogorski mediji objavili su snimak aviona u kojem je Šarić kako sleće na aerodrom u Podgoricu oko 6.30 ujutru.

- Postoje dve verzije o njegovom dolasku. Prema prvoj, avion sa oznakama HB-JKC, u kome je bio Šarić, poleteo je iz Dubaija. Ne treba zaboraviti da je Šarićeva trenutno u Dubaiju, a slučajno ili ne, u tom gradu je i biznismen Mile Jerković, svedok u procesu protiv Šarića - navodi izvor “Blica”.

Sve informacije o hapšenju Šarića možete naći ovde

On dodaje i da ne treba isključiti ni mogućnost da je Darko Šarić u Podgoricu stigao na “sasvim drugačiji način, iz države koja je mnogo bliža Srbiji od Emirata”.

Biznismen Mile Jerković, jedan od svedoka u postupku protiv Šarića, koji je nedavno uz policijsko obezbeđenje otputovao u Dubai, još se nije vratio u Srbiju jer mu je u Dubaiju pozlilo.

- Ostaće dok se ne obave neophodni lekarski pregledi - rečeno je iz MUP Srbije.

U MUP-u dodaju da nije bilo zakonskih smetnji da Jerković ode iz zemlje.

- On je svedok, nije osumnjičen. Nije mu potrebna dozvola da putuje -
kaže u MUP-u i dodaje da je Jerković u Dubai otišao zajedno sa žandarmima koji su mu dodeljeni ranije.

Jerković je običan svedok u postupku protiv Šarića, a obezbeđenje je dobio prema odredbama Zakona o zaštiti učesnika u krivičnom postupku. Sudija Vrhovnog kasacionog suda, zamenik republičkog tužioca i predstavnik MUP-a odlučuju ko će u program zaštite.

Oficir u CIA i Pentagonu

Novakovićeva je nekadašnji oficir CIA i viši oficir u Ministarstvu odbrane SAD u Pentagonu. Ona je 2001. prešla u “Dženeral dajnamiks”.
Od januara ove godine Novakovićeva je na mestu generalnog direktora te korporacije i zauzima 75. mesto na „Forbsovoj“ listi najmoćnijih žena.
Primanja za 2012. su joj bila 6.887.772 dolara. Nju je kompaniji “Dženeral dajnamiks” preporučio Nikolas Čabraja, koji je bio advokat u Čikagu. On takođe radi za “Dženeral dajnamiks” i posle njegovog dolaska kompanija je ostvarila promet od 29 milijardi godišnje, što je preporodilo firmu.

Čabraja je bio na listi najmoćnijih Srba u svetu i na 185. mestu „Forbsove“ liste najbogatijih u svetu. Kao što je poznato, “Dženeral dajnamiks” se bavi vojnom i avio-industrijom, kao i svemirskom tehnologijom. Kad je reč o vojnoj industriji, zauzima peto mesto u svetu


Blic
, Nadlanu

Pogledajte još