Nova teorija: Avion goreo kao baklja dok je padao!

0

Kris Gudfelou veruje da je pronašao odgovor na pitanje kako je moguće da avion u 2014. godini iščezne sa radara.

Foto: Kyodo News / Beta AP

Potraga za „boingom 777“ koji je leteo od Kuala Lumpura do Pekinga sutra ulazi u treću nedelju, a istraživački timovi iz 26 zemalja i dalje ne znaju šta se dogodilo sa 227 putnika i 12 članova posade.

Kris Gudfelou, pilot sa 20 godina iskustva, smatra da je objašnjenje jednostavno i leži u požaru koji je zahvatio kokpit.

Sve vesti o avionskoj nesreći možete pročitati ovde

„Spekuliše se o terorizmu, otmici, pa čak i udaru meteora, ali ja uvek tragam za prostim odgovorom i pronašao sam ga u obliku piste na ostrvu Pulau Langkavi“, piše Gudfelou u svom blogu.

Još jedna lažna uzbuna
Toni Abot, premijer Australije, objavio je juče da su dva sumnjiva objekta snimljena satelitom u južnom delu Indijskog okeana. Sudeći po snimku, jedan od njih bio je dugačak 24 metra, pa su istražitelji posumnjali da je reč o nestalom „boingu“.
Ipak, australijska i američka letelica pretraživale su lokaciju čitava tri sata i nisu pronašle ništa.

U akciji učestvuje 26 zemalja, a rođaci nestalih putnika veruju da su njihovi najbliži i dalje živi. „Moj sin nije mrtav“, rekao je 63-godišnji Kinez koji u Pekingu čeka vesti.

Prema njegovoj teoriji, avion je nakon sat vremena od poletanja skrenuo sa kursa i preusmerio se prema zapadu zbog vatre. Pilot Zahari Ahmad Šah se uputio u pravcu Malajskog moreuza, planirajući da sleti na najbližu pistu koja se nalazi upravo na ostrvu Pualu Langkavi.

„Iskusnim pilotima su najbliži aerodromi neprestano u glavi. Šah je izabrao direktnu rutu do piste duge četiri kilometra, znajući da može da joj priđe bez ikakvih prepreka. Nije pokušao da se vrati u Kuala Lumpur jer je bio svestan grebena visokih 2.400 metara“, objašnjava američki pilot.

U trenutku kada je kontrolor leta iz kokpita primio poruku: „U redu, laku noć“, sistem za emitovanje podataka ACARS već je bio isključen, ali Gudfelou smatra da posada to nije znala.

„Nije lako ručno onesposobiti ACARS, pa je verovatno u pitanju bio problem sa električnim instalacijama koji je pilot primetio tek nakon javljanja“, piše on.
Požar je mogao da izbije i na gumama, navodi Kris.


„Ako avionska guma počne da gori, kokpit se puni gustim dimom. Pretpostavljam da je posada izgubila svest pre nego što je uspela da sleti na ostrvo, a avion nastavio da leti na autopilotu, sve dok mu nije ponestalo goriva ili se srušio u vodu zahvaćen požarom.“


Porodice nestalih nisu izgubile nadu / Foto: Sanjeev Syal / AP

„Uhvatio se u koštac sa nemogućim. Bio je pametan pilot, samo nije imao dovoljno vremena“
, zaključuje Kris Gudfelou.

Gudfelou smatra da avion treba tražiti isključivo u Malajskom moreuzu, što se poklapa sa činjenicom da ga je radar poslednji put detektovao blizu ostrvceta Pulau Perak. Za njega je Zahari Ahmad Šah bio heroj.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.