Suđenje Darijanu Musiću za ubistvo manekenke odloženo za 28. mart

Sudsko veće je donelo odluku da odloži početak glavnog pretresa, iako su lekari utvrdili da je Musić fizički i psihički spreman da iznese svoju odbranu.

"Fizički mi ništa ne fali, ali se emotivno i psihički osećam veoma loše i nisam u stanju da iznesem svoju odbranu", rekao je Musić, koji je pred sud izašao lepo obučen i doteran.

Sudija je zatim napravila desetominutnu pauzu kako bi se optuženi smirio. Međutim, nakon pauze, Musić je u sudnici počeo da se trese i plače. Sudija ga je pitala za razlog na šta je odgovorio.

"Ne mogu da iznesem odbranu jer ne mogu da pogledam u oči Vladislavinu majku. Kada smo počeli da se zabavljamo Vladislava i ja, njenoj majci sam rekao da je ćerku rodila za mene, a ja sam je ubio"
, kroz suze je rekao Musić.

Na opasku sudije da majka Vladislave Červenko danas nije u sudnici, Musić je samo odmahivao glavom ponavljajući "Ne mogu, ne mogu", a zatim je pozvan psihijatar.

Musić je u prvostepenom postupku osuđen na 35 godina zatvora, ali je Apelacioni sud poništio presudu iz proceduralnih razloga, što je izazvalo proteste članova porodice ubijene.

Porodica ubijene devojke traži maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora.

Musić je optužen da je Vladislavu Červenko pretukao na smrt 12. novembra 2012. godine u svom stanu.

Izvor: Beta, Kurir, B92

Pogledajte još