Znaci da vaš omiljeni brushalter nije pravi za vas

1. Tragovi na koži

Ako vam se brushalter nakon par sati nošenja ureže u kožu ili pak ostavlja crvene tragove na području ramena to je znak da vam je mali.

Potražite brushalter šireg obima ili pak olabavite bretele i kopčanje namestite na najslabije.

2. Zgužvane korpe

Ako su korpe brushaltera zgužvane, što se najbolje može primetiti kada obučete usku majicu, to znači da vam je brus prevelik.

Tkanina korpi treba da prati liniju grudi, no ako je ona opuštena materijal se nabire i korpe menjaju oblik. Isprobajte brushalter manjih korpi ili pak onaj s pojačanim push-up efektom koji će podići grudi i popuniti korpe.

3. Odvajanje od kože

Ako vam se donji, noseći rub brusa podiže na području između grudi to znači da vam je brushalter premalen. To je čest problem kod žena bujnijeg poprsja, a može ga rešiti veća korpa.

Ako ne uspete s korpama potražite model s pojačanim donjim delom koji deluje poput sportskog topa i prijanja većom površinom uz kožu.

4. Podizanje na leđima

Ako vam se zadnji deo brushaltera, na području između ramena podiže problem je najverovatnije u prekratkim bretelama. No isto tako, to može značiti i da vam je brus preširok te ne može da pridržava grudi.

Pokušajte s manjim brojem ili drugačijim modelom koji će se bolje priilagoditi vašoj građi.

5. 'Prelivanje' grudi

Ako vam se grudi na gornjem ili bočnom delu korpe 'prelivaju' preko ruba, reč je o premaloj korpi. Korpa grudnjaka trebalo bi da obuhvati celu dojku.

izvor: B92

Pogledajte još