Pet "pozitivnih" navika koje vam mnogu ozbiljno narušiti zdravlje

0

Marljivo se trudite da istrajete u nekim zdravim navikama kao što su dezinfekcija ruku, punjenje frižidera namirnicama sa niskim udelom masnoća, ili da ulovite nekoliko sati sna više tokom vikenda. No, nisu sve zdrave navike baš toliko dobre.

Dezinfekcija ruku
Svi znamo da je pranje ruku potrebno pre nego što krenemo da jedemo i nakon obavljanja nužde. No, radije preskočite dezinfekcijske preparate i ruke operite dobrim starim sapunom, jer će vam antibakterijski gel isušiti kožu.

Trbušnjaci
Istraživanja pokazuju kako mogu da izazovu povredu leđa, naročito donjeg dela zbog snažnog pritiska na kičmu, a mogu da oštete i karlicu.

Pranje intimnih delova
Ženama stručnjaci ne savetuju dubinsko ispiranje vagine raznim proizvodima koji se u prodavnicama prodaju upravo za te svrhe. Vagina pročišćava samu sebe, a unošenjem raznih proizvoda možete narušiti pH vrednost tog osetljivog područja i učiniti ga pogodnijim za bakterijske infekcije.

Voćni sokovi

Iako na pakovanju može da piše „prirodni voćni sok“, vi ćete u stvari kupiti šećer. Ipak su bolji od gaziranih sokova, ali ukoliko zaista želite pravi voćni sok bez dodatnih šećera biće dovoljno da operete jabuku i pojedete je.

Vikendom više spavate
Uhvatiti koji dodatni sat sna tokom vikenda ne čini se lošom idejom, ali time narušavate bioritam. To najčešće dovede do toga da nedeljom kasno zaspite, a u ponedeljak ujutro ste umorni i nenaspavani. Zato je najbolje da se držite svog uobičajenog ritma spavanja i potrudite se da osigurate osam sati sna svaku noć.

Izvor: 24sata

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.