Kakvi ste na poslu: Riba je pirana, Vaga unosi šarm, a Rak stalno brine!

Ovan je živa ambicija

Pripadnike ovog znaka motiviše velika ambicija i želja da ostvare svoje ciljeve. Najbolje rade sami, jer kod timskog rada insistiraju na pravdi te svojim idejama što vodi raspravama. Izuzetno su vredni ako su za to motivisani, a više od novca motiviše ih unapređenje, veća odgovornost i pohvale. Na poslu se najbolje slažu s Jarcima, a najgore s Vodolijama.

Bikovi su majstori "kombinacija"

Fokusirani, metodični i praktični, Bikovi su odlični zaposlenici. Kolege će osvojiti šarmom, a šefove kreativnošću. Vrlo je teško proceniti što zaista misle i to će skrivati i od kolega i od šefova. Jedini problem može im predstavljati njihova tvrdoglavost. Budući da su vrlo sposobni za posao, lako nalaze dodatne izvore zarade, iskorišćavajući veze i poznanstva koja su stekli. Najbolje se slažu s Devicama, a najgore sa Škorpijama.

Blizancima treba zanimljiva okolina

Ovi majstori komunikacije deluju vrlo uverljivo, pa su sposobni da predstavljaju kako mnogo rade, iako to ne mora biti istina. Vredni su ako im posao pruža dovoljno izazova i ako se neprestano nešto novo događa. U suprotnom traže način za ostvarenje lične koristi. Vrlo su energični i mogu raditi više poslova istovremeno, a sa šefovima su u prijateljskom odnosu. Najbolje se slažu sa Strelčevima, a najgore s Jarčevima.

Rak je brižan kolega

Oni su predani radnici, ali često više pažnje posvećuju atmosferi na poslu nego svom radu i napredovanju. Stabilnost je ono čemu najviše teže, a svađe, nepravda i haos ih izluđuju. Uvek su rame za plakanje kolegama u problemima i više od ijednog znaka Zodijaka radiće na tome da atmosfera bude smirena i stabilna. Ako im se neko zameri, to ne zaboravljaju godinama. Najbolje se slažu s Devicama, a najgore s Jarčevima.

Lav je prirodni vladar na poslu

Pripadnici ovog znaka prirodni su organizatori koji se lako nameću drugima. Mogu se učiniti zaljubljenima u same sebe i arogantnima, ali manjak truda i radnog elana im niko ne može pripisati. Vole pozicije i radiće za njih pa će se vrlo često isticati kao mentori i lideri. Uprkos njihovom egu, oni doista jesu najbolji u motivisanju, upravljanju drugima i kriznim situacijama. Njihov najveći problem je što se ne mogu otarasiti osećaja takmičenja s drugima. Najbolje se slažu s drugim Lavovima, a najgore s Devicama.

Devica je idealna za krizne situacije

Pripadnici ovog znaka vredni su radnici koji bez problema preuzimaju odgovornost na sebe, pa čak i u najtežim situacijama. Iako će se na to stalno žaliti, oni vole biti "spasioci". Šefovi ih obično vole, a oni uživaju u pohvalama. Odani su i pouzdani, ali imaju poprilično "ziheraški" pristup poslu. Kao nadređeni, rado podučavaju druge te dobro funkcionišu u timu. Najbolje se slažu s Rakom, a najgore s Lavom.

Uz Vagu u kancelariji je sve zabavnije

Vaga će zbog svoje urođene živosti i šarma biti uvek najpopularnija u kancelariji. Pripadnici ovog znaka su uporni, vredni i ambiciozni, a zbog prirodne želje za balansom uvek će se truditi da stvore pravedno okruženje. Upravo zbog toga odlični su konflikt menadžeri. Sposobni su da dugo podnose nepravdu ako procene da im se to isplati, no kao šefovi mogu biti pomalo grubi. Najbolje se slažu s Jarčevima, a najgore s Blizancima.

Škorpija zadivljuje posebnošću

Pripadnici ovog znaka su pouzdani i obično se drže za sebe. Nikad neće šefovima dati do znanja što zaista misle, a najbolje funkcioniraju u poslovnim okruženjima koja poštuju strogo određena pravila. Kancelarijske drame ih se uopšte ne tiču, no neće zaboraviti ako ih neko uvredi ili pokaže nepoštovanje. Vrlo su upečatljivi i katkad mogu delovati zastrašujuće, a njihova najbolja strana su marljivost i fokusiranost. Najbolje se slažu s Ribama, a najgore s drugim Škorpijama.

Strelčevi su majstori svog zanata

Njihova zabavna ličnost dolazi do izražaja i na poslu, pa su zbog duhovitosti omiljeni u radnom okruženju. Odišu samopouzdanjem i entuzijazmom, a njihova marljivost dolazi do izražaja samo ako rade posao koji vole. U suprotnom su buntovni i traže svaki izgovor da ne bi morali raditi. Na sebe znaju preuzeti i previše odgovornosti, što im stvara stres. Najbolje se slažu s Blizancima, a najgore s Rakovima.

Jarcu je posao predmet dokazivanja

Među pripadnicima ovog znaka puno je radoholičara, a prirodno teže najvišoj poziciji u poslovnoj hijerarhiji. Spremni su dugo i požrtvovno raditi iz senke da bi dočekali svojih pet minuta, a u poslu ih vodi ideja pravednosti te dobijanja po zaslugama. Izrazito su samokritični, a neuspeh doživljavaju lično. Od plate ih više motiviše status. Najbolje se slažu s Ovnovima, a najgore s Blizancima.

Vodolija je vredni individualac

Pripadnici ovog znaka puni su odličnih i originalnih ideja, no u poslu koji im ne predstavlja kreativan izazov postaju najgora noćna mora šefovima. U kolektivu funkcionišu ako im se da poseban status ili odgovornost, a sposobni su da rade gotovo u svim zanimanjima. Kao podređeni su odani i pristojni, te pomalo buntovni, a kao nadređeni zahtevni. Najbolje se slažu s Jarcem, a najgore s Ovnom.

Ribe su na poslu prave pirane

Vrlo prilagodljivi i intuitivni, pripadnici ovog znaka na poslu su pravo iznenađenje. Vešti su i sposobni, a dobro znaju gde i kada treba da grizu da bi dobili ono što žele. Ako rade posao koji vole, unijeće celoga sebe u rad i biti maksimalno lojalni. Ako rade nešto što ih ne zadovoljava, dane će provoditi sanjareći o boljem životu. Najbolje se slažu sa Škorpijama, a najgore sa Strelčevima.

Izvor: 24sata.hr

Pogledajte još