Koje značenje ima poklon od vašeg dragog?

Rođendani, godišnjice, mesečnice, jubileji, dan kada ste se prvi put pogledali, pa onaj kada ste prvi put otišli u bioskop, a tek onaj kada ste prvi put doživeli simultani orgazam - toliko je povoda za poklone, a njegov izbor je prilika da otkrijete ponešto o njemu! Evo šta znače njegovi pokloni:

Romantično putovanje

To znači... Ako smo nešto naučili iz filma „Dnevnik Bridžit Džouns“, to je kako su mala zajednička putovanja značajan korak u svakoj vezi. I mada, nažalost, njen romantični vikend nije imao srećan kraj, najčešće, ako dečko odluči da vas odvede na putovanje, to predstavlja znak da je vaša veza ozbiljna. Čak i ako on još nije spreman da kaže prave reči, romantično mini-bekstvo vam govori: ,,Toliko mi se sviđaš da želim samo sa tobom da provedem svaku sekundu celog vikenda. Zato, ako se pitaš da li je ovo ozbiljno, odgovor je da.“ Ako mislite da postoji šansa da vaš dragi možda planira ovakav poklon, spomenite neobavezno da biste voleli mali nagoveštaj unapred. Jer, poslednja stvar koju biste želeli jeste da se nađete na izolovanoj plaži na kojoj biste srušili sve tabue, a da prethodno niste imali dan, dva na raspolaganju za depilaciju i izbor savršenog bikinija za tu priliku!

Poklon vaučer

To znači... Čuli ste za izreku „Važna je pažnja“? Upravo zato su ovakvi vaučeri, naročito kada ih dobijete od osobe sa kojom ste u vezi, toliko razočaravajući. Naravno, ovaj vid poklona može da bude praktičan. Mnogim muškarcima ovo izgleda kao idealan poklon jer ih oslobađa intenzivnog mozganja, a vi ćete (po njihovom mišljenju) zagarantovano dobiti baš ono što želite. Ali ono što mi zapravo želimo jeste da naš dečko uloži vreme, trud i razmišljanje kako bi nam poklonio nešto što misli da će nam se dopasti. A ako nam se čak i ne dopadne, na kraju krajeva, „važna je pažnja“. Ukoliko posegne za univerzalnim rešenjem u vidu poklon vaučera, onda je on ili superlenj (onda ga podsetite da je njegov trud jednako srećna devojka) ili je totalno bez ideje. Ako mislite da je izgubljen pred izazovom darivanja savršenog poklona, ne ustručavajte se da mu ponudite (nedvosmislene) smernice: „Pogledaj onu torbicu u izlogu! Predivna je! Volela bih da je imam...“ To bi trebalo da bude dovoljno.

Nakit

To znači... Ako muškarac još nije spreman za večni zavet i šetnju do oltara, svetlucavi kamen na prstenu koji nije verenički jeste sledeća najbolja stvar. Ukoliko primite svetlucavi poklon, velika je verovatnoća da je vaš partner posvećen i vezi i vama. Nakit je univerzalni simbol ljubavi i bliskosti. Ukoliko on želi da nosite prsten da bi vas podsećao na njega i ljubav koja vas veže, onda je sve u redu. Zaslužio je dodatne poene ako poklon učini ličnim i, na primer, ugravira posvetu ili ugradi kamen koji odgovara vašem horoskopskom znaku.

Donji veš

To znači... Budimo iskreni, ovo je poklon u kome će on uživati isto koliko i vi! Ipak, ako on bude toliko hrabar da sam uđe u prodavnicu donjeg veša i odabere nešto za vas, osvojio je značajne bonus poene. Prava stvar je ako pogodi i veličinu, mada se nadamo da je zavirio u vašu fioku sa vešom, a ne da je demonstrirao veličinu vaših grudi prodavačici! Muškarac koji odabere nešto seksi, a stvarno vam se dopada i odgovara vam, ili je vaša srodna duša, ili je imao pomoć sjajne prodavačice.

Cveće

To znači... Neke od vas možda i ne smatraju cveće pravim poklonom, ali imajući u vidu neke (doduše retke) od ekstravagantnih i nimalo jeftinih floralnih kreacija koje se mogu naći na tržištu, mi se baš i ne bismo složili sa takvim stavom! Kada žele da budu izuzetno romantični, većina momaka bira tradicionalni buket ruža. Ali, boja koju on izabere, zapravo najviše govori o njegovim namerama prema vama. Žute ruže najčešće se dovode u vezu sa prijateljstvom, pa ako vam pokloni buket ove boje, stvari među vama možda nisu tako romantične kako biste vi voleli da budu (čitaj: budite u pripravnosti za govor u fazonu: „Nisam spreman za ozbiljnu vezu, hajde da budemo prijatelji.“). Roze je korak napred - iako simbolizuju ljubav, ipak nisu tako jasan indikator snažnih osećanja kao crvene ruže. Bele ruže se smatraju simbolom istine, nevinosti i, ako vam on pokloni buket u ovoj nijansi, to može da znači da mu nedostajete i da bi želeo da provodite više vremena zajedno.

Gel za tuširanje i losion za telo

To znači... Oprez! Iako je vrlo malo verovatno da želi da vam nagovesti kako ne mirišete prijatno, ovakav poklon mogao bi da ukazuje na najgori greh kada su pokloni u pitanju. Skoro jednako loše kao poklanjanje nečega što je već dobijeno na poklon, ili kao da je kupljeno za njegovu mamu, a on se u poslednjem trenutku odlučio da to ipak pokloni vama. To je takođe i klasičan „ne zabavljamo se dugo i u stvari te još ne poznajem dobro“ izbor poklona. Ako se odluči za neki od brojnih vrsta toaletnih setova, u svakom slučaju delovaće pomalo nemaštovito i moglo bi da ukazuje na to da on donekle ima gard u odnosu na vas i vašu vezu, što je naročito uobičajeno među muškarcima koji su nedovoljno emotivno razvijeni. Ili što je još gore, to može da bude znak da on jednostavno nije bio spreman da uloži vreme i trud kako bi pronašao nešto što bi vam stvarno značilo, već se odlučio za „laku“ opciju. U svakom slučaju, ako završite sa gelom za tuširanje ili nečim sličnim umotanim u ukrasni papir, možda je pravi trenutak da preispitate stvari i proverite da li ste oboje na istim talasnim dužinama kada je vaša veza u pitanju.

Izvor: Ženski kutak

Pogledajte još