Ipak padamo na lepotu: Evo zašto je sjajno biti privlačan muškarac

Novo istraživanje pokazuje da je poželjnim muškarcima mnogo lakše nego ženama da dokažu da imaju poslovnu ideju vrednu pažnje. Ovu studiju su sproveli istraživači sa poslovnih škola Harvarda, Pensilvanijskog univerziteta kao i MIT-a.

Za ovu studiju, istraživači su analizirali 3 takmičenja za najubedljiviji preduzetnički predlog i izveli dva kontrolisana eksperimenta na grupama muškaraca i žena. Sve njih su klasifikovali kao privlačne ili neprivlačne zarad istraživanja - i došli do prilično jasne hijerarhije koja određuje ko ima najbolje šanse da "proda" svoj predlog:

1.Privlačan tip
2.Ne-baš privlačan tip
3.Žena, i nema veze kako izgleda.

U drugom delu istraživanja, učesnicima je zatraženo da ocene video snimke poslovnih predloga muškaraca i žena. Muškarci i žene na snimcima su bili na različitim nivoima atraktivnosti. I, isko du prelozi bili identični, rezultati nisu. Iako su muškarci i žene predstavljali istu ideju, najbolje su prošli privlačni muškarci, pa onda manje privlačni i na kraju žene.

Sve ovo je užasno deprimirajuće, i to iz više razloga. Jedan su izneli sami istraživači: Ljudi koji biraju svoje investicije možda i ne biraju muškarce jer su seksisti, već zato što misle da će investitori i buduće mušterije pre odabrati muškarca.

T.D.
Izvor: Huffington Post

Pogledajte još