Koji je najbolji način da odložite zimsku garderobu?

Foto: Morguefile

Proleće je zakucalo na naša vrata, a mi kao posledicu toga nosimo sve manje i manje odeće. Uskoro će se oni najhrabriji odvažiti i prošetati golih nogu i sve nas raduje što ćemo sledećih šest meseci uživati u ipak lepšoj strani mode - onoj šarenijoj i vedrijoj. Proleće i toplo vreme donosi još nešto - pospremanje ormara i odlaganje zimske garderobe do sledeće zimske sezone. Donosimo vam nekoliko saveta kako da pospremite zimsku odeću na najbolji mogući način.

- Očistite sve pre nego što započnete! Ako ne operete odeću pre spremanja, mirisi na njoj mogu privući moljce i izblediti boju. Teške komade poput kaputa prvo dobro provetrite. Ispraznite džepove i ostavite na balkonu nekoliko dana da se skroz provetre. Potom ih spremite u posebne plastične vreće i obesite u ormar do sledeće sezone.

- Modne dodatke poput rukavica, šalova, kapa spremite u posebne velike kutije. Ako je potrebno očistite ih i isto malo provetrite, a potom složite u kesice i spremite po kutijama. Razvrstajte rukavice u jednu, kape u drugi, šalove u treću kutiju i tako sve ostalo što još posedujete!

- Kada je reč o cipelama i čizmama prvo dobro đonove operite i očistite. Ako se radi o kožnoj obući, posavetujte se o dobrim sredstvima za održavanje istih komada obuće i uradite ono što vam savetuju. Kada spremite sve potom ih stavite u kutije i složite kako želite. Najidealnije je da čizme pospremite uspravno.

- Džemperi su najosjetljiviji komadi u ormaru. Vodite računa da ih dobro očistite i spremite za zimu. Najteže komade stavite na dno, a one najlakše pri vrhu kako se ne bi uništili. Pazite da ih ne zakačite na rubove i da se ne oštete. Pre samog slaganja, idealno bi bilo da i njih malo provetrite kao i kapute.

ljepota.ba

Pogledajte još