Šta smo sve naučili iz Diznijevih crtaća

Ne prihvatajte poklone od nepoznatih ljudi.
Jasno vam je odakle je stigla ta lekcija. Naivna Snežana je "pala" na ljubaznost starice, uzela jabuku i završila na podu. Danas je to dobar primer kojim možete upozoriti decu na opasnost od droge, alkohola...

Ne treba lagati.
Ne samo što će vam porasti nos, poput Pinokiju, već rizikujete da ostanete bez prijatelja, porodice. Takođe, u istom crtaću smo shvatili i da treba paziti sa kime se družimo i kome verujemo.

Ne sudite o knjizi po koricama.
Drugačije može biti dobro. Može biti i magično. Da Bel nije bila spremna da rizikuje, nikada ne bi saznala šta se krije iza strašnog lika jedne zveri.

(old_image)

Nemojte odustati.
U priči o žabi i princezi je to možda najbolje opisano. Ona je imala mnogo prepreka, čak odvratnih, do ispunjenja svog cilja, ali nije odustajala.

Budite verni svom srcu.
Mulan je pevala o tome.

Koristite svoju maštu.
Za neke ljudi oni su samo miševi, a bundeva je velika, okrugla narandžasta biljka. Oni maštoviti u tome vide nešto sasvim drugo!

Žrtvujte se za druge.
Da, ona ima divnu kosu i još lepši glas. Ali je Mala sirena je spremna sve da izgubi zbog ljubavi.

Dame ne započinju svađu, ali mogu da je završe.
Pogađate iz koje priče je ovo pravilo? "Mačke iz visokog društva", naravno. I ne samo to. Budi staložen, imaj manire, drži se bontona, ali ne odbacuj one koji su od tebe siromašniji ili lošije obrazovani.

Učite i obrazujte se.

Nekoliko francuskih reči smo naučili zahvaljujući priči "Lepotica i zver". Bel je prelepa, ali ne oslanja se na to već čita, uči... čak i kada je ostali zbog toga smatraju čudnom.

Alge su uvek zelenije tuđem jezeru.
Budite zadovoljni onim što imate, ne poredite sebe s drugima. Ako to još niste shvatili, pogledajte kako su prošli drugari Male sirene.

(old_image)

Izađite iz svog dvorišta.
Pogledajte šta je sve otkrila i doživela Maza kada je zahvaljujući Lunji napustila svoj udobni jastuk u dnevnoj sobi i malo procunjala po gradu.

Borite se za svoje snove.
Nemojte sedeti i čekati - izađite i učinite svoje snove stvarnim, baš kao
Ratatui.

Sačuvajte dete u sebi.
Da, baš kao Petar Pan!

(old_image)

izvor: 24sata

Pogledajte još