7 čudnih i neočekivanih stvari koje vam oštećuju kožu

1.Ljubimci
Vaša slatka maca ili razigrani psić mogu da budu prenosnici raznih infekcija, i samim tim uzrok užasnog svraba i osipa.

2.Mleko
Ko bi rekao da najzdravije piće može da bude razlog što vam je celo lice u aknama? Dokazano je da, ukoliko smanjite unos mleka, imaćete i manje problema sa kožom.

3.Preterana upotreba medicinski prepisanih proizvoda
Ako imate osip ili neku drugu kožnu bolest, i lekar vam je prepisao kremu, ona je verovatno na steroidnoj bazi. Problema neće biti ako prestanete da je koristite čim izlečite problem, ali ako nastavite, koža će vam se istanjiti, lakše ćete dobijati masnice i pojačaće vam se površinske bore.

4.Farmerke
Nikl koji se nalazi na dugmadi vaših omiljenih farmerki može da izazove užasan osip! zato, ako napipate sitne mrvice na crvenom osipu, trčite kod svog dermatologa!

5.Limeta
Kako dođe lepo vreme, ljudi su sve skloniji da piju pića sa ovim voćem, i ponekad, kad cede sok u svoja pića, desi im se da sok prsne na nadlanicu - a kada nakon toga, jako letnje sunce dotakne kožu na kojoj se nalazi sok limete, nastane jak osip koji traje nedeljama, ako ne i mesecima!

6.Laptop
Ako predugo držite laptop u krilu možete da završite sa crveno-ljubičastim ili čak braon osipom na butinama. Ovaj osip izaziva produženo izlaganje infracrvenom zračenju koje dolazi od laptopa.

7.Sportska oprema
Golferi i teniseri, pazite se, jer vaša oprema može biti pomalo opasna. Od prejakog stiska, i preterane upotrebe teniskog reketa ili golf palice, mogu da vam se stvore podlivi na dlanovima.

T.D.

Pogledajte još