Vlada će biti oformljena do sredine aprila

Foto: Emil Vaš / Beta

Izvor lista navodi da će predsednik dosadašnjeg saziva parlamenta Nebojša Stefanović zakazati prvu sednicu novog saziva Skupštine Srbije, najvjerovatnije, za 7. april.

Na prvom zasedanju biće potvrđeni mandati poslanika i izabrani predsednik i potpredsednici Skupštine, a najkasnije do 20. aprila biće izabrana i nova, kako navode u SNS-u, funkcionalna i efikasna Vlada Srbije.

"Da nam se ne bi zamerilo da smo sve poluge vlasti prigrabili za sebe, računajući funkcije premijera i predsednika države, spremni smo da mesto predsednika Skupštine Srbije ponudimo nekom od budućih koalicionih partnera s kojima ćemo razgovarati, a kako je rekao predsednik naše stranke, razgovaraćemo sa svim strankama koje su prešle cenzus", kaže izvor iz vrha SNS-a.

U SNS napominju da će sve, pa i pojedina kadrovska rešenja, biti mnogo jasnije nakon sednice Predsedništva stranke, koja bi mogla da bude održan sredinom ove sedmice, kako bi narednog vikenda zasedao Glavni odbor.

"U toku je izrada plana i programa rada buduće vlade sa kojim ćemo izaći pred koalicione partnere. Taj program će biti omeđen prioritetima i rokovima i sadržaće neophodne mere reformi u svim segmentima društva - od obrazovanja, zdravstva, sporta, pa sve do onoga što je možda najvažnije za nas - ekonomije", naveo je izvor lista.

Iako SNS, zbog izbornog rezultata, može sam da formira vladu, u ovoj stranci kažu da žele da u vlast uđu socijalisti i NDS Borisa Tadića "ukoliko svojim delovanjem mogu da doprinesu dobrobiti Srbije" i, naravno, ako prihvate program naprednjaka.


Danas, Nadlanu

Pogledajte još