Ružić: Šarić nije predsednik SPS

Foto: Nenad Petrović / Beta

Član Predsedništva SPS je gostujući u "Kažiprstu" TV B92 rekao da pre svega kao građanin želi da čuje istinu, ako je bilo nekih veza Darka Šarića sa političarima.

"Zanima me ono što i prosečnog građanina. Ja sam prvi za to da svako ko ima bilo kakve veze sa Šarićem iz SPS, bude procesuiran", poručio je Ružić i izrazio uverenje da će upravo Šarić skinuti ljagu sa ove stranke.

Govoreći o spornom klubu "Vanila" koji se nalazi u zgradi predsedništva Socijalističke partije Srbije i povezuje sa narko-bosom, Ružić je naveo da na osnovu, kako kaže, "malog ugovora o zakupu" pokušava da se kaže da je Šarić uticao na SPS.

"Šarić nije kupio sedište SPS i taj objekat. Nije Šarić predsednik SPS. To su zaista manipulacije"
, ocenio je funkcioner SPS. On je naveo i da su te teze o navodnom zakupu opovrgnute još pre pet ili šest godina.

Odgovorajući na pitanje o odnosu sa Miodragom Rakićem, Ružić kaže da je ta situacija razjašnjena i da su se razumeli.

Podsetimo, Funkcioner Nove demokratske stranke, Miodrag Miki Rakić, tvrdio je da je Socijalistička partija Srbije legalno dobijala novac Darka Šarića zakupom kluba “Vanila“ u prostorijama te stranke.

"Kritika koja je bila upućena bila je u žaru izborne kampanje"
, rekao je Ružić i dodao da je u svačijem interesu da se utvrdi istina. "U interesu i Rakića i mene je da se utvrdi istina, da li je Šarić uticao na politička dešavanja u Srbiji i na koji način".

Što se tiče Ružićevog odnosa sa Vučićem, funkcioner SPS je rekao da je to "odnos miroljubive koegzistencije", a odnos SPS-SNS je opisao kao vrlo pragmatičan jer je dao rezultate. "Odnos sigurno nije emotivan", dodao je on.

Ružić je takođe istakao da je SPS otvorena za poziv Srpske napredne stranke, i da su njihova vrata otvorena za saradnju, a na pitanje da li će taj poziv i uslediti, Ružić je rekao da to zavisi od političkog lidera koji ima legitimitet da formira tu vladu.

"Nismo u poziciji da tražimo bilo šta, možemo samo da očekujemo, (što se resora tiče). Mi smo ovoreni, ako Vučić proceni da smo mu potrebni da Srbija ide dalje, mi smo tu", poručio je Ružić. On je. međutim, rekao da čekaju da vide šta je to lider naprednjaka osmislio, kakva će to vlada biti, a da će potom uslediti razgovari o resorima. "Ne bih da trčim pred rudu",
kazao je Ružić.

Ružić je ponovio stav koji je saopšten juče nakon sednice Predsedništva te stranke, a to je da se SPS nikome ne nudi, ali da su spremni da pomognu ako, kako navodi, neko u njima prepozna tu snagu. "Da li mi trebamo Vučiću, to ne odlučujemo mi. Vučić je jedan od glavnih političkih odlučilaca danas, tako da će on odlučiti".

Ružić je ocenio da je nakon političkog zemljotresa koji se odigrao 2012. godine, ovo velika promena kada jedna partija ima vlast i većinu.

On smatra da Vučić treba da istraje u svojoj odluci da se veliki broj resora pripadne nestranačkim ličnostima. "Mislim da je to dobar put".

"Kod nas nema struja u stranci , o tome uopšte nismo govorili juče, mi smo ozbiljna politička partija"
, demantovao je Ružić navode da juče nije govorio na sednici stranke.

Ružić, međutim, nije hteo da precizira da li je SPS-u mesto u opoziciji u novoj vladi, rekavši da i u jednoj i u drugoj poziciji ova stranka daje svoj društveni doprinos.


B92

Pogledajte još