Portparolka NATO pokazala otvoreno nepoštovanje prema žrtvama bombardovanja!

Čitaku je na svom nalogu jutros postavila prepravljeni reklamni slogan sa porukom "Prosto to uradi" u kome je ime proizvođača patika Najk zamenjeno sa NATO.

Majice kućne radinosti sa ovim sloganom su bile popularne na Kosovu uoči početka bombardovanja čija je 15- godišnjica danas.

Čitaku je na tviteru juče na engleskom napisala: "Pre 15 godina NATO je intervenisao kako bi zaustavio genocid na Kosovu. Nikad nećemo zaboraviti", što je Lungesku ubrzo retvitovala.

MSP o tvitu portparola NATO: Nepoštovanje srpskih žrtava

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je večeras da je odlukom portparolke NATO da na svom Tviter nalogu postavi slogan "Nato džast du it", iskazano nepoštovanje prema srpskim žrtvama NATO bombardovanja i da takvi postupci ne doprinose saradnji Srbije i Alijanse.

U saopštenju ministarstva je navedeno da je u vezi sa postupkom portparola NATO da na svom zvaničnom Tviter nalogu prenese stav predstavnika privremenih inistitucija u Prištini, a povodom godišnjice početka NATO bombardovanja, koji je ujedno i Dan sećanja na žrtve NATO bombardovanja, pomoćnik ministra spoljnih poslova za bezbednosnu politiku Miomir Udovički razgovarao sa šefom NATO vojne Kancelarije za vezu u Beogradu.

Diplomatski predstavnici Srbije u Briselu takođe su razgovarali sa nadležnim predstavnicima NATO.

"Tom prilikom ukazano je da ovakvi postupci iskazuju nepoštovanje prema srpskim žrtvama NATO bombardovanja, kao i da ne doprinose saradnji između Srbije i NATO koja se realizuje kroz NATO program Partnerstvo za mir", navedeno je u saopštenju ministarstva.

Foto: Beta/AP/Virginia Mayo
Izvor: Blic

Pogledajte još