Global Citizen AIESEC Serbia - internacionalni program volontiranja

Da li znate koji su to društveni problemi koji nas okružuju i sa kojima se svakodnevno susrećemo?
Neki od izazova koje moramo prevazići su nedostatak obrazovanja, manjak liderstva, diskriminacija, ljudska prava itd. Za rešavanje prepreka koje nam se konstantno nameću, potrebno nam je da pokažemo svest o važnosti poboljšavanja našeg društva, inicijativu i spremnost na konkretne akcije.

Mi verujemo da se ključ kreiranja pozitivnih promena u društvu nalazi među mladima širom sveta.
Da li treba da čekamo da drugi nešto urade za nas ili da se pokrenemo i koristimo prilike koje nam se pružaju? Jedna od prilika je i Global Citizen - internacionalni program volontiranja, namenjen mladim ljudima koji žele da rade na ličnom usavršavanju, otkrivanju novih i širenju svoje kulture.
Čini ga mreža projekata širom sveta koji se bave temama poput multikulturalnosti, tolerancije, edukacija mladih i širenja svesti o globalnim problemima poput ljudskih prava, edukacije i liderstva.

Kroz timski rad, u internacionalnom okruženju, stiče se iskustvo u nevladinim ogranizacijama, školama, na Univerzitetima i u letnjim kampovima.
Samo neke od zemalja koje možete posetiti i učestvovati u poboljšavanju lokalnih zajednica su Poljska, Rusija, Portugal, Italija, Češka, Mađarska, Egipat, Tunis, Turska.

Rešavajući neki određeni društveni problem ostvarujete uticaj na stotine mladih sa kojima ćete raditi. Uticaćete direktno na njihove živote i pomoći ćete im znanjem i iskustvom da budu motivisani i uspešni u kreiranju boljeg društva.

Posetite sajtove: globalcitizen.rs i www.facebook.com/globalcitizenserbia

AIESEC je najveća internacionalna organizacija vođena od strane studenata. Mi verujemo da slika sutrašnjice, odnosno to kako će naše okruženje izgledati, zavisi od toga kakve lidere kreiramo. Postojimo u preko 100 zemalja i brojimo oko 100.000 članova koje kroz naše programe praksi i volontiranja podstičemo da postanu nosioci pozitivnih promena.

Pogledajte još