Mislio je da mu devojka čeka petorke, ali na dan porođaja saznao je strašnu vest

Pol Servat je čitave 34 nedelje bio ubeđen u to da će njegova devojka doneti na svet pet beba. I on nije bio jedini koji je u to verovao. Njihov ceo grad je mislio da je ova žena trudna, a mnogi su i donirali novac i stvari za bebe. Tek kada je par otišao u bonicu na "porođaj", saznali su da beba uopšte nema. Zapravo, nikada ih nije ni bilo, piše portal Žena.

Doktori su objasnili Servatu da je njegova devojka imala "fantomsku trudnoću". To je psihijatrijski poremećaj, do kog dolazi kada žena toliko snažno veruje da je trudna, da njeno telo počne tako i da se ponaša. Zato je njen stomak otekao kao da je trudna, imala je jutarnju mučninu a čak je počela i da luči mleko.

"Bili smo tako srećni. Čak i moji roditelji, toliko su se radovali unučićima. Izgubio sam ceo život" kaže ovaj nesrećni čovek.

Ženeviv Laflame, majka trojki koja se sprijateljila sa ovim parom tokom trudnoće, rekla je za "CTV News" da se delovi priče o njenoj trudnoći nisu poklapali od početka. Na primer, prvo je rekla da čeka jedno dete, zatim dva, pa tri, četiri i, na kraju, pet.

Iako su fantomske trudnoće retke, one se najčešće javljaju kod žena u kasnim tridesetim i ranim četrdesetim godinama, koje jako žele dete i pokušavaju da ostanu u drugom stanju već duži niz godina. Servatova devojka je sada na psihijatrijskom lečenju, jer je to jedini način da se žene sa ovakvim simptomima vrate normalnom životu.

Pogledajte još