Zbog raznih nepravilnosti Zrenjanin raskida ugovor sa Nemcima!

Foto: luchschen / yayimages.com

Direktor zrenjaninskog Vodovoda i kanalizacije Goran Tajdić prethodno je obavestio Gradsko veće da, prema ugovoru sa nemačkom firmom, voda posle prerade ne bi zadovoljavala standarde propisane u Srbiji, pa je Veće predložilo raskidanje ugovora.

U izveštaju vodovoda navodi se i da nije dobijena državna garancija od koje zavisi početak važenja ugovora.

Tajdić je u izveštaju naveo da je izvođač bio dužan da osnuje svoje pravno lice sa sedištem u Zrenjaninu i da sva prava i obaveze prenese na to pravno lice, ali to nije učinio, niti je izradio detaljnu finansijsku strukturu, što je takođe bio dužan.

Gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak rekao je agenciji Beta da je konačno sazrela volja i da su se stvorili uslovi da pitanje pijaće vode konačno bude rešeno u tom gradu, čiji stanovnici 10 godina nemaju ispravnu vodu, nego im iz česmi teče voda sa povećanim sadržajem arsena.

"Prinuđeni smo da donesemo ovakvu odluku i nadamo se da će ovo rešiti pitanje vodosnabdevanja svih građana Zrenjanina", rekao je Bošnjak.

Ugovor o izgradnji farike vode sa Vasertehnikom potpisan je u aprilu 2012. godine.

Udruženje "Naš grad naša stvar", koje je organizovalo proteste u centru Zrenjanina, sutra će Vladi Srbije predati peticiju koju je potpisalo blizu 6.000 građana za zahtevom za hitno rešavanje problema pijaće vode. Oni će sutra u podne ispred Vlade besplatno deliti vodu iz zrenjaninskog vodovoda.

Beta

Pogledajte još