Naši unuci neće znati šta je sneg?!

0

Da li ćemo za jedan vek biti u novom ledenom dobu? Ili će nam biti toplije? Mišljenja su različita, i stručnjaci svaki dan imaju nova apokaliptična predviđanja za godine koje predstoje. Pročitajte kako otprilike naučnici vide zimu 2114. godine.

Foto: Yellowj- Yay images

1. Zime će biti blaže

Planeta će postati toplija. Prema autorima studije koja je objavljena u Njujork tajmsu, klimatske promene neće u potpunosti izbrisati zimu, ali će je izrazito promeniti.

„Od 1970. do danas, zime su sve toplije i toplije. Gledajući po dekadama, zime su u poslednjem veku počele naglo da otopljavaju“, kaže Proter Foks, novinar koji se bavio klimatskim promenama.

On navodi da devet od deset najtoplijih godina su bile posle 2000. godine.

2. Nepredvidljivije


Foto: Kamchatka – Yay images

Naučnici kažu da, prema studijama koje su ove godine rađene, verovatno je da za nekoliko dekada vreme postane sve nepredvidljivije.

Dženifer Fransis iz Rutgers univerziteta kaže za BBC da možemo da računamo da će biti naglih i nepredvidivih promena tokom jednog godišnjeg doba.

3. Negde vlažnije, negde suvlje

Foto: Kamchatka – Yay images

Neki gradovi će nestati. Oni će biti ispod nivoa mora, smatra futurolog Rebeka Rajan. Sa druge strane, neka mesta će biti suvlja nego što su sada.

Kada se sve sabere, konačna procena je da će naši unuci znati šta je sneg.

„Očekujem da će tehnologija i društvo promeniti klimu, ali i više od toga. Sa više ljudi koji žive u gradovima, sigurno će nastati veći haos kada padne sneg. Ali sneg će i dalje padati, iako je to prilično smelo predviđanje“,
kaže Dženifer Fransis.

npr.org

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.