Drama u Sremskoj Mitrovici: Penzioner nožem branio glasačke listiće

Foto: Emil Vaš / Beta

Bugadžija, međutim, kaže da je Grbića samo odgurnuo kako bi se odbranio, a da se udaljio čim je video nož u rukama penzionera.

Dok se čeka sudski epilog, njihove partijske kolege u Sremskoj Mitrovici brane ih saopštenjima za javnost.

PUPS: Neprimereno

Predsedništvo Gradskog odbora PUPS-a osudilo je fizički napad na Dušana Grbića. U saopštenju piše “da niko nema prava da ugrozi neku drugu ličnost, niti njenu bezbednost u privatnom posedu, što je neprimereno ako se imaju u vidu funkcije Saše Bugadžije”. Grbić tvrdi da ga je na pragu njegove kuće Bugadžija udario u stomak o čemu je obaveštena policija.

"Preuzimajući spiskove i glasački materijal, kao predsednik Izborne komisije i član PUPS-a na biračkom mestu 44 u naselju “Nikola Tesla”, u opštini su mi rekli da za njega odgovaram, kao i da ne smem da ga nosim kući. Kako su prostorije naše mesne zajednice već ranije provaljivane, na ulazna vrata stavio sam svoj katanac", kaže Grbić.

Nemio događaj odigrao se, kako tvrdi, 13. marta oko 20.45 sati na pragu njegove kuće u Ulici 16. divizije 53. Grbić kaže da je srčani bolesnik sa tri ugrađena bajpasa, te je zadremao pošto je popio lekove. Trgao se iz sna kada je čuo lupanje na ulaznim vratima. Tu je ugledao Bugadžiju, koji je inače član Gradskog odbora DSS, predsednik MZ “Nikola Tesla” i direktor “Vodovoda”.

DSS: Nema svedoka

Ljubiša Šulaja, predsednik Gradskog odbora DSS, kaže da ta stranka osuđuje svaki vid nasilja. “Kako u ovom slučaju nema svedoka koji bi potkrepili navode jednog ili drugog učesnika u incidentu, DSS će sačekati odluku nadležnih organa”, rekao je Šulaja.

"Kada sam ga upitao šta mu treba, oštro je rekao da u roku od 10 minuta skinem katanac i lanac s vrata mesne zajednice. Odgovorio sam mu da mi tako nešto ne pada na pamet. Tada je krenuo najpre pesnicom na mene. Povukao sam se u hodnik, na šta me je on nogom udario u stomak. Pošto živim sam, u sobi na stočiću zbog sigurnosti držim nož koji sam uzeo, ali je on tada izašao iz moje kuće pripretivši mi da ću zažaliti" kaže Grbić. Nakon toga on je pozvao policiju koja je sačinila zapisnik.

Bugadžija negira Grbićevu priču. Kaže da Dušana poznaje godinama, te da mu je kao starijem komšiji često pomagao.

"Prolazeći te večeri pored mesne zajednice, video sam katanac i pretpostavio da ga je stavio Grbić. Otišao sam do njega, ali kad sam ga pitao zašto je to uradio, počeo je da me vređa i nasrnuo je na mene. Gnusna je laž da sam ga udario u stomak, samo sam ga odgurnuo braneći se. Potom je uzeo nož i tada sam otišao. To je sve što se desilo, zaprepastio sam se kada su policajci došli da mi uzmu izjavu"
, kaže Bugadžija.

On dodaje da sprema tužbu protiv Grbića.

Osnovno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici izjasnilo se da za krivično gonjenje Bugadžije nema elemenata i dalo policiji zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv obojice učesnika u incidentu, prema Zakonu o javnom redu i miru.

Blic

Pogledajte još