Vremenska prognoza: April još sunčaniji

I januar i februar, takođe drže petu poziciju. I u petak je, međutim, prognoziraju meteorolozi, na tapetu oblačno sa kišom. Razvedravanje se očekuje od subote uveče, pa bi sve do utorka trebalo da bude suvo i sunčano vreme. Padavine i aprilske kiše opet krajem sledeće nedelje.

Na severu će u petak već od jutra početi obilnije padavine, dok će u centralnim predelima i na jugu biti promenljivo vreme uz povremenu kišu i pljuskove. Krajem dana kiša će oslabiti i prestati u većini predela.

"Duvaće slab do umeren severozapadni vetar", kažu u "Meteosu". Jutarnje temperature biće od 4 do 8, a maksimalne od 11 do 16 stepeni Celzijusovih. Svežije, promenljivo vreme, uglavnom sa kišom biće i u Nišu, Beogradu, Zlatiborskom okrugu i Vojvodini. Razvedravanje će najkasnije krenuti na jugu i jugoistoku, u subotu popodne.

U nedelju i početkom naredne sedmice očekuje nas sunčano i toplije. Lepo vreme biće i tokom većeg dela naredne sedmice. Čak će biti i relativno toplo vreme za početak aprila. Za idući vikend "u planu je" ponovo promenljivo oblačno sa češćom pojavom kiše.

Srednja mesečna temperatura ovog marta biće oko 10,7 stepeni, što ga svrstava među pet najtoplijih od kada traje merenje.

Izvor: Novosti

Pogledajte još