Student brutalno pretučen u Leskovcu bez povoda

Napad se desio u 25.marta uveče, a zbog teških povreda glave mladić je prebačen na nišku Kliniku za maksilofacijalnu hirurgiju.

"Vraćao sam se kući oko 22.30 časova kada su video da mi u susret nailaze trojica mladića. Nisam ni slutio da će da me napadnu, ali kada smo se mimoilazili jedan me je iz čista mira pesnicom udario u glavu. Pao sam na zemlju a onda su počeli da me šutiraju", kaže Nikola.

On se seća da mu je udarce nogom prvi zadao mladić koji ga je udario pesnicom u glavu.

"Šutnuo me je četiri, pet puta nogom. Ali, nisu me svi udarci pogodili jer sam se nekako zaštitio rukama. Međutim, i ostala dvojica su počela da me šutiraju. Pokušao sam da se odbranim rukama koliko sam mogao. Ne znam ko su i zbog čega su me tukli. Naišla su neka kola pa su posle toga pobegli", kaže Nikola i procenjuje da su napadači imali između 18 i 25 godina.

On je ustao i otišao do kuće, odakle je pozvao Hitnu pomoć i policiju. Zbog povreda je prebačen na Kliniku za maksilofacijalnu hirurgiju u Nišu gde je konstatovano da ima teške povrede lica ali da nije životno ugrožen.

"On je zadobio prelom jagodične kosti. Radi se dijagnostika zbog sumnje da ima i prelom poda očne šupljine. U toku su pripreme za operaciju", kaže prof. dr Nikola Burić, vršilac funkcije direktora Maksilofacijalne klinike u Nišu.

U leskovačkoj policiji navode da huligani koji su u utorak veče pretukli Nikolu Kalanju još nisu identifikovani. Portparol PU Leskovac Boban Zdravković kaže da se na slučaju radi.

"Imamo određena saznanja koja proveravamo, ali napadače još nismo identifikovali",
kaže Zdravković.

Ovaj slučaj izazvao je burne reakcije među Nikolinim drugovima i rođacima.

"Nikada se ni sa kim nije potukao, omiljen je u društvu, dobar je sutudent, a slobodno vreme provodi igrajući za KUD Abrašević",
priča rođak Dragan Dunđerović.

Nikolina majka Svetlana kaže da je preživela šok kada je ugledala krvavog i obeznanjenog sina.

"Mislila sam da mi dete neće preživeti. Prošla sam kroz pakao. Očekujem da se krivci pronađu i kazne", priča Svetlana koja još ne može da se povrati od šoka.

Izvor: Blic

Pogledajte još