Veštaci presudili: Aleksandar Mitrović prošao na zeleno svetlo, brzinom manjom od 70km/h

Aleksandar Mitrović (19), sin vlasnika Pink televizije Željka Mitrovića bio je u pravu kada je tvrdio da je prošao na zeleno svetlo u trenutku udarca Andeje Bojanić (17).

Mitrović je 18. jula prošle godine učestvovao u saobraćajnoj nesreći u kojoj je u Ustaničkoj ulici poginula Andrea Bojanić (17), a da je zaista prošao kroz zeleno svetlo na semaforu, utvrdili su, kako Telegraf saznaje, sudski veštaci.

U nalazu veštaka, kako saznajemo, piše i da se Mitrović Ustaničkom ulicom automobilom BMW kretao srednjom trakom, brzinom manjom od 70 kilometara na sat. Pokojna Andrea, kako je utvrđeno, pokušala je da pretrči ulicu.

"Više tužilaštvo tokom istrage je naložilo sudsko-medicinsko i saobraćajno veštacenje. Oba su završena i posto je utvrđena brzina kretanja, kao i to da je na semaforu bilo zeleno svetlo, moguće je da predmet protiv Aleksandra Mitrovića bude prosleđen u Prvo osnovno tužilaštvo",
otkriva izvor Telegrafa.

Aleksandar Mitrović od prvog dana je tvrdio da je na semaforu bilo zeleno svetlo, kao i da je devojku kasno uočio, a pojedini mediji u to vreme su ga unapred “osudili” kao krivca za pogibiju devojčice.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još