Zvanično počela da radi Fondacija "Slavko Ćuruvija"

0

Proglašenjem pobednika prvog konkursa za podršku lokalnim medijima "O čemu Srbija ćuti?" u Beogradu je u petak zvanično počela da radi Fondacija "Slavko Ćuruvija" (SCF).

Foto: Nenad Petrović / Beta

Fondacija je osnovana sa ciljem da promoviše i unapredjuje nezavisne, slobodne i odvažne medije i da ohrabruje njihovu ulogu kao kontrolora vlasti na svim nivoima, rekla je na svečanosti u „Mikser hausu“ u Beogradu predsednica Fondacije Jelena Ćuruvija, inače kćerka novinara Slavka Ćuruvije (1949 – 1999).

Fondacija će, kako je objasnila predsednica upravnog odbora te organizacije Vukosava Crnjanski, kroz konkurse, programe i projekte podržavati lokalne medije, podsticati istraživačko novinarstvo i obučavati mlade koji tek ulaze u svet novinarstva.

Foto: Nenad Petrović / Beta

Novinar Slavko Ćuruvija ubijen je 11. aprila 1999. godine. Ubila su ga dvojica maskiranih napadača ispred njegovog doma u Beogradu. Ćuruvija je nakon što je napustio mesto glavnog i odgovornog urednika u državnom listu „Borba“ osnovao „Nedeljni telegraf“, a početkom 1996. i prvi nezavisni dnevnik u Srbiji „Dnevni telegraf“.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.