Zašto žene posle raskida menjaju izgled?

0

Koliko puta ste čuli od neke žene kako hoće da promeni sve na sebi posle raskida? Da li žele da se reše svega što ih podseća na nesrećnu romansu, ili im povezuju novi izgled sa novim početkom?

Raskid je uvek traumatičan i ostavlja posledice, bez obzira na to da li je veze bila duga ili kratka. Slomljeno žensko srce najbrže i najbolje se leči šopingom sa prijateljicama, pokazalo je jedno britansko istraživanja koje je obuhvatilo oko 2.000 žena koje su partneri ostavili.

Posle raskida, polovina žena potpuno menja fizički izgled, jer tvrde da im je to neophodno da vrate samopouzdanje. Takođe, posle prekida, uvek sledi period samoispitivanja, traženja grešaka u sebi, izgledu i ponašanju, a takav stres najbolje leče nove „krpice“, ustanovili su psiholozi.

Promena frizure, nova odeća i cipele, nov način šminkanja, poseta kozmetičaru i troškovi u teretani, faze su kroz koje prolazi 79 odsto ispitanica.

Istraživanje je pokazalo i da 15 odsto žena odmah počinje sa dijetom, kako bi skinule višak kilograma, dok se 6 odsto odlučuje za plastičnu operaciju.

Koja je najdramatičnija promena koju ste vi napravili nakon teškog raskida?

Izvor: Nadlanu, Ženski kutak

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.