Tajna lica bez bora leži u đumbiru!

Svaka žena želi da izgleda što je lepše moguće, i za to postoje mnogi preparati i tretmani, međutim, ništa nije bolje od prirodnih načina. Dokazano je da pilinzi i čajevi mnogo pomažu.

Lice bez bora žene u Indiji duguju napitku od đumbira. Pozitivni efekti su snažni, jer deluje antibakterijski, a sastojak gingenol održava lice elastičnim. Biljka noni je najviše zastupljena u Polineziji i pomaže koži sklonoj aknama, a koristi se u obliku soka ili čaja.

Piling koji sprečava starenje se pravi od šećera i limuna. Najširu primenu ima u Meksiku i koristi se za negu ruku. Šećer otklanja mrtve ćelije i osvežava kožu, a u kombinaciji sa limunom deluje kao antioksidans.

Semenke grožđa su takođe zaslužne za svež izgled. Prema naučnim istraživanjima, ekstrakt iz njih sprečava oštećenja ćelija nastalih tokom zračenja i delovanja slobodnih radikala. Nekoliko puta jače deluje od vitamina C i E.

Za mladolikost Kineskinja je u velikoj meri zaslužan zeleni čaj, koji potiče iz ove zemlje. Osim što poboljšava celokupno zdravstveno stanje, sprečava i nastanak bora. Koristi se u kombinaciji sa belim čajem. Smesa se pravi od tri kašičice kuvanog belog čaja i tri kašičice zelenog. Nanese na lice i drži 15 minuta, a nakon toga ispere. Ipak, pozitivna energija i osmeh je ono što lice čini blistavim, a ženu zanosnom.

Isprobajte ove recepte, pa nam javite kakvi su efekti!

Izvor: Nadlanu, Večernje Novosti

Pogledajte još