Veliki brat u Hrvatskoj

Hrvati su načisto poludjeli! Postali smo nacija voajera, i to onih najgore vrste!!! Svakodnevno zavirujemo kroz ključaonicu "Big braderove" kuće i to smatramo normalnim.

Iako su neki medijski analitičari i sociolozi prognozirali da treća sezona serijala nazvanog "Big Braderï" (Veliki brat), neće privući bog zna koliko fanova, jer je, prema njihovim mišljenjima, sve postalo pomalo dosadno, predvidljivo i zamorno, teško su se prevarili.

Najnoviji događaji iz Kuće prepričavaju se na poslu, u kafićima, u autobusima i na ulici, u liječničkim ambulantama, u vrtićima i školama...

Što je danas radio Simon? Muči li ga probava ili takvu facu slaže samo kad ga netko iritira? A o čemu razmišlja Tanja? Ako uopće razmišlja, jasno... Je li spavala sa Zoranom? Ili možda namjerava? Jesu li se Danijel i Lea ... ? Ne? Siguran si? A zašto je jučer Nikša i "onako" poljubio Violetu?

I tako se velika većina Hrvata, zahvaćena "bigi" ludilom, više ne bavi problemima poput onoga kako naći posao, kako otplatiti kredit ili upisati sljedeći semestar na fakultetu.

Klinci više ne traže uzore i idole među pjesnicima, književnicima, znanstvenicima, velikim sportašima (uz izuzetak Bekama, Ronalda ili
Ronaldinja, ali ne zbog sporta nego prvenstveno zbog bankovnog računa!).

Probajte ih pitati što bi voljeli biti kad narastu. Ako mislite da će vam netko reći "Nikola Tesla!", "doktor" ili "vojnik", i vi ste teški naivac. K'o iz topa će vam kazati: "Volio bih biti kao Zoran i ući u Big Brader kuću!".

Sandra Carić-Hercog

Pogledajte još