Zdravstveni trikovi za koje vam ne treba odobrenje lekara

Uklanjanje bradavica selotejpom
Još 2002. godine grupa doktora uporedila je efektnost lepljive trake u skidanju bradavica u odnosu na tečni azot. Nakon dva meseca nošenja lepljive trake svakodnevno, 85 odsto pacijenata je izgubilo sve bradavice, a "smrzavanje" je otklonilo bradavice tek nešto više od polovine ljudi.

Ovsena kaša smiruje osip
"Ovo je zaista istina, jer ovas ima anti-upalne elemente". Bez obzira da li je nanosite na kožu ili sipate u kupku, ovsena kaša definitivno pomaže. To se dešava pre svega zato što ona smanjuje nivo histamina u krvi.

Jogurt osvežava dah
Zadah potiče ili iz usta ili iz stomaka, a jogurt leči obe stvari. Ipak, jogurt nije usamljen u ovome: svaki mlečni proizvod ima više-manje istu prednost.

Kašičica šećera leči štucanje
Studija koja potiče još iz 1971. godine, potvrdila je da šećer zaista prekida štucanje. "Šećer se u ustima verovatno ponaša tako što menja nervne završetke i grči ih nakon što oni prekidaju sa kontrakcijama, koje poznajemo kao štucanje.

Zagrizite olovku da izlečite glavobolju

Iako lekari i dalje ne znaju zašto to radimo, stiskanje zuba je definitivno posledica stresa.S tim u vezi, kada stežemo zube možemo uzrokovati glavobolju tenzije, što, opet, možemo anulirati stavljanjem tvrdog objekta (na primer, hemijske olovke), među zube...

Masline za mučninu tokom vožnje
Jedan od brojnih simptoma mučnine izazvane kretanjem je i preterano lučenje pljuvačke (čime telo štiti zube od kiseline prilikom povraćanja). Međutim, ako u sebe unesete masline, koje isključuju pojačano lučenje pljuvačke, možete istovremeno odagnati i mučninu.

Foto:yayimages.com
Izvor: Nadlanu, 24sata

Pogledajte još