Ovo su sajentolozi skrivali 28 godina: Laži i bizarni seksualni rituali vođe kulta

U toj nezvaničnoj biografiji raskrinkao je laži osnivača sajentologije L. Rona Habarda, zbog čega su sledbenici ove religije preduzeli sve kako bi zabranili njeno objavljivanje u SAD. Nakon dugog sudskog postupka uspeli su u svojoj nameri. Knjiga je međutim, objavljena u ostatku sveta, a na police američkih knjižara stiže tek sada.

Iz nje se može saznati da je Habard "ulepšao" mnoge detalje iz svog života, piše The New York Post. Tvrdio je da ima diplomu medicinskog fakulteta i da je jedan od prvih nuklearnih fizičara u SAD.

Miler je, međutim, saznao da Habard nije položio jedini kurs fizike koji je imao na fakultetu i ispisao se sa Univerziteta Džordž Vašington nakon završene prve godine.

Legenda kaže da je Habard kao mladić proputovao celu Aziju i družio se sa svetim ljudima i misticima koji su imali veliko poštovanje prema njemu. Prema podacima koje je pronašao Miler, osnivač sajentologije je kao tinejdžer dva puta bio u Aziji dok je njegov otac služio vojsku u Gvamu.

Zabeleška iz njegovog dnevnika na kratkom putovanju u Pekingu kaže da bi "Kinezi mogli zaraditi milione kada bi Kineski zid pretvorili u voz smrti".

Prema učenjima sajentologije Habard je bio prva američka žrtva na Pacifiku u Drugom svetskom ratu. Preživeo je ranjavanje, bio privremeno oslepljen i komandovao patrolnim čamcima na Atlantiku i Pacifiku.

Miler je došao do njegovog vojnog dosijea. Ustanovio je da je Habard bio poručnik u Bostonu i ubrzo je razrešen dužnosti. Jedno vreme je nadzirao manji brod u Oregonu, ali se nikada nije pomerio s obale.

Na kraju rata upoznao je naučnika i ekscentrika Džeka Parsonsa, velikog ljubitelja okultizma, kom je nedugo potom "preoteo" devojku. Uselio se u njegov dom i prisustvovao bizarnim seksualnim ritualima nastalim prema učenjima britanskog okultiste Alistera Kroulija. Habard i Parsons nameravali su da stvor dete moćnije od svih na ovom svetu, čije je rođenje "predvideo" Krouli.

Miler je u intervjuu za New York Post potvrdio da su ga sajentolozi svakodnevno pratili dok je istraživao za potrebe pisanja knjige. Otkrio je da su mu, u suludom pokušaju da ga diskredituju, poželeli "smestiti" ubistvo. 1986. američki muzičar Den Rid u Berlinu je počinio samoubistvo. Miler ga je pre toga intervjuisao, a sajentolozi su pokušavali da dokažu da je Miler zapravo radio za Britansku obaveštajnu službu i ubio Rida.

"Tipična paranoja sajentološke crkve. Pokušali su sve to da spoje. To je besmislica, ali njima je to imalo smisla"
, rekao je Miler.

Izvor: index

Pogledajte još