John Talabot i Paul Prudence zvezde festivala Resonate

Jan Nemcek

Sudar novih tehnoloških i audio-kreativnih mogućnosti, stalni je pratilac razvoja pop muzike - u vreme softverskog oblikovanja iste, na susretima kao što je Resonate, može se istražiti nova granica koju novi programi omogućavaju i diskutovati kako ih prilagoditi umetničkom izrazu.

Muzički program je deo konferencije koji nastavlja ovaj dijalog kroz susret sa javnošću: publika je zato privilegovana da u večernjim satima oseti kakvo je to muzičko iskustvo koja obeležava sutrašnjicu.

John Talabot, Bryan Chapman i Paul Prudence su glavne muzičke zvezde ovogodišnjeg izdanja “Resonate”, koji će se održati od 3. do 5. aprila na različitim beogradskim lokacijama. Sjajni, pomalo misteriozni John Talabot, poreklom je iz Barselone, veći deo godine živi u prestonici evropskog techna – Berlinu - i svakako predstavlja jedno od najvrelijih novih imena inteligentnog clubbinga – njegov nastup u klubu The Tube u četvrtak, 3. aprila, veliki je gradski događaj u najavi, već i zbog toga što su sa njim u paketu Jan Nemeček i Marko Nastić, naši najpoznatiji DJ.

(old_image)
Marko Nastić

Na posebnom događaju u prostoru “Promenada”, pored Beton hale i na obali Save, u petak 4. aprila, imaćemo priliku da vidimo interesantan umetnički paket sa domaće scene – čine ga grupe i umetnici kao što su Ilija Ludvig (originalno duhoviti kantautor), Hetem (elektronska diverzija, izrasla iz obećavajućih Kill Me Laser), te projekat Resonate Concentio (članovi poznatih beogradskih alternativnih sastava, Vukašin Marković i Nemanja Aćimović, ovde kao glas, trombon, bubanj istražuju mogućnosti improvizacije), da bi Kanda Kodža i Nebojša završili veče svojim poetskim rokenrolom.

(old_image) John Talabot

Konačno, Depo u Travničkoj ulici u Savamali, biće u subotu 5. aprila lokacija namenjena ukrštanju prostornih mogućnost koje stvara organska povezanost audio i video iskustva u radovima Paul Prudencea. Njegove projektovane vizuelne figure neće ostaviti nikog ravnodušnim, dok će u nastavku noć privesti jutru prvo izuzetno talentovani predstavnik najnovije techno-industrial škole Bryan Chapman, štićenik proslavljenog švedskog producenta i DJ Cari Lekebuscha i njegove H-Production, a potom i naš dvojac _Monosaccharide_

Festival Resonate će kao i prethodne dve godine biti jedinstvena prilika za upoznavanje sa radom vodećih umetnika, mislilaca i evropskih škola, kao i platforma za povezivanje,razmenu znanja i edukaciju, koja spaja vrhunske umetnike i istraživače sa ciljem proizvodnje vrednosti i podsticanja progresivne debate o poziciji tehnologije u umetnosti i kulturi. Predavači, studenti i profesionalci će predstaviti svoje radove I obrazovne metodologije kroz seriju otvorenih radionica, panel diskusija i razgovora.

Pogledajte još