Kako da se zauvek rešite nesanice

1.Čitajte knjigu
Ponekad vaš um juri kroz sve što se izdogađalo u toku dana, pa je teško zaspati. Ali ako uzmete knjigu, i uspete da se koncentrišete na ono što čitate, garantujemo da ćete zaspati pre nego što završite treću stranu!

2.Koristite svoju maštu
Sanjarenje je savršen način da se uspavate. Samo zamislite svoj savršeni odmor, ili budite narator svoje priče, i , pre nego što primetite, bićete u čvrstom snu.

3.Napravite sebi toplu kupku
Kad vam je telo napeto od stresnog dana, kupka pravi ogromnu razliku. Utešna toplota kupke će vas opustiti pre spavanja, ali, morate da idete pravo u krevet nakon nje, inače će svi pozitivni efekti nestati.

4.Uklonite sve elektronske naprave
koliko puta vas je telfon držao budnima do pola noći? Proveravanje društvenih mreža, pa gledanje zanimljivih snimaka, pa neko okači nove slike... i tako u nedogled, dok ne shvatite da je 4 ujutru, i da za 2 sata krećete na posao. Ovde je rešenje jednostavno - rešite se iskušenja i stavite telefon van domašaja.

5. Pijte biljne čajeve bez kofeina
Ako želite da se naspavate, po svaku cenu izbegavajte kofein, i zamenite ga biljnim čajevima. osim što sama ideja čaja ima smirujuć efekat, čajevi poput valerijane i kamilice u sebi sadrže jedinjenja koja se inače nalaze u pilulama za spavanje.

6. Pokušajte sa aromaterapijom
Ima smirijuće efekte, tako da, ako ste ljubitelj, koristite ih. Mnoge sveće i sprejevi za jastuk su napravljeni posebno sa namenom da vam olakšaju padanje u san.

7.Držite oči zatvorene
kad ništa drugo ne radi, zatvorite oči i ne otvarajte ih ni pod kojim uslovima. Koliko god da se prevrćete, ne otvarajte ih, jer će to da vam uništi svaku šansu za san. Dok su zatvorene, eventualno ćete zaspati.


Lepo spavajte!

T.D.

Pogledajte još