Teško povređen mladi košarkaš Zvezde!

Foto: Wavebreakmedia / Yayimages

"Grupa mladića je u nedelju oko 19 sati igrala košarku na betonskom terenu između zgrada. Dok su igrali, Miljan je skočio i zakucao loptu u koš. Tada je sve krenulo po zlu"
kaže očevidac nesreće.

Dok se mladić držao za obruč, konstrukcija je krenula da pada.

"Mladić je pao i udario glavom o beton, a onda se cela konstrukcija srušila na njega. Tabla s obručem pala mu je direktno na glavu"
kaže očevidac.

Nastala je panika među Miljanovim saigračima.

"Miljanovi drugovi su jaukali i zapomagali. Neki od njih su odmah pritrčali i skinuli tablu s njega. Krv mu je šikljala iz glave. Počeo je da se trese! Njegovi drugovi nisu znali kako da odreaguju. Na sreću, pritrčao je stariji momak, koji je Miljanu izvadio jezik kako se ne bi ugušio"
priča komšija.

U pomoć su pritrčali i prolaznici, koji su držali mladićevu glavu u krilu do dolaska ekipe Hitne pomoći.

"Miljan J. je s teškim povredama primljen u bolnicu. Operisan je odmah po prijemu u Urgentni centar i smešten na odeljenje Šok A. Mlad je i jak momak, očekujemo da će se uspešno oporaviti"
poručuju iz Urgentnog centra.

Roditelji povređenog košarkaša juče nisu želeli da daju izjave za medije. Ivica Lazarević, trener juniorske ekipe OKK Zvezda, kaže da je povređeni Miljan J. član njihovog kluba.

"Miljan je ranije igrao u KK As basket, a kod nas je došao u januarskom prelaznom roku. On je veoma dobar košarkaš, dobro dete iz dobre porodice. Čuo sam se s njegovim ocem. Rekao mi je da je operisan i da je u stabilnom stanju"
rekao je Lazarević za Kurir.

PISALI PETICIJU ZA OBNOVU TERENA

Miloš Obradović, stanar iz Gandijeve ulice, kaže da su roditelji i deca iz tog kraja pre deset meseci predali peticiju u opštinu sa zahtevom da se renovira betonski teren i postave novi koševi.

"Moj sin, Miljan i druga deca treniraju košarku. Sportisti su i treba im omogućiti da imaju gde da igraju basket. Videli smo da fali deo limene konstrukcije u postolju, sve je dotrajalo... Međutim, niko nije reagovao"
kaže Obradović.

Kurir

Pogledajte još