Saznajte koja je najbolja kombinacija čajeva za vašu krvnu grupu

Čaj se smatra zdravim napitkom, a njegov uticaj zavisi i o tome koja ste krvna grupa. Pogledajte najbolje kombinacije čajeva za pojedinu krvnu grupu.

Krvna grupa 0
Osobe koje imaju krvnu grupu 0 su ‘mesni’ tipovi i trebalo bi da izbegavaju mleko, mahune i gluten. Iako se dobro nose sa stresom, muči ih želudačna kiselina. Čajevi koji se preporučuju osobama s krvnom grupom 0 su na osnovi đumbira, ginsega, zelenog čaja Sencha i čaja Mate, koji je poznata zamena za kafu. Idealan izbor čajeva za njih je mešavina Senche, ginsenga i đumbira, a umesto kafe čaj Mate ili čisti japanski zeleni čaj Sencha, piše Samovar.hr.

Krvna grupa A

To su jako emotivne i analitičke osobe izrazito sklone stresu, zbog čega imaju trajno visoke vrednosti kortizola, hormona stresa. Iako im kafa ne smeta, potrebu za pretežno biljnom hranom, meditacijom i jogom upotpuniće svakodnevnim pijenjem prikladnog čaja. Čajevi za ljude s krvnom grupom A su tajvanski zeleni čaj Gunpowder, čaj od čistog cveta jasmina, kombinacija srebrnog jasmina i zelenog čaja Ying Hao, te mešavina hajdučke trave, nevena i majčine dušice.

Krvna grupa B
Osobe krvne grupe B najčešće imaju spor metabolizam, sklone su autoimunim bolestima, debljanju, letargiji, hroničnom umoru i neurednom snu. Imaju otporan probavni sistem, ali slabu obranu od bakterija, u prvom redu Escherichie coli. Trebalo bi da piju vrhunski mladi zeleni čaj, organski zeleni ili crveni rooibos bez dodataka, honeybush, te imunomešavinu od zove, rooibosa, kadulje i melise.

Krvna grupa AB
Pripadnici ove krvne grupe su intuitivni, nisu skloni stresu, ali imaju smanjen libido. Trebalo bi da se fokusiraju na posebne vrste zelenog čaja i srodnih pripravaka, mentu, božur, sandalovinu, te napitke od pirinča. Idealan izbor čajeva za njih je prirodni žuti čaj, mešavina vrhunskog zelenog čaja i mente. Za muškarce s krvnom grupom AB posebno se preporučuje mešavina koprive, mente, kataube i rooibosa.

Foto: yayimages

Pogledajte još