Tasovac verovatno ostaje na mestu ministra, Ljajiću trgovina i rad

0

Predsednik SDPS-a Rasim Ljajić ima garantovano mesto u vladi čiji će premijer biti Aleksandar Vučić i najverovatnije će mu pripasti resori trgovine i rada.

Prema kalkulacijama u redovima naprednjaka, pored Lazara Krstića, koji će sigurno ostati na mestu ministra finansija, funkciju bi trebalo da zadrži i Ivan Tasovac, čijim su radom u Ministarstvu kulture i informisanja u SNS veoma zadovoljni.

Ipak, Tasovac je nedavno izabran za direktora Beogradske filharmonije i pre svega će od njegove odluke zavisiti da li će ostati u Nemanjinoj 11.

Mada uz ogradu da to od njega ne zavisi, lider SPO Vuk Drašković, koji je na izborima učestvovao na listi SNS, predložio se već za šefa diplomatije.

Funkcioneri PUPS, koalicionog partnera SPS, nezvanično su izrazili želju da njihova partija zadrži Ministarstvo rada i socijalne politike. Ipak, pored Rasima Ljajića, male su šanse da će im se ta ambicija ostvariti.

Nova Vlada Srbije biće izglasana najkasnije do 27. aprila i, kako je najavio budući premijer Aleksandar Vučić, funkcionisaće kao najbolji tim, kakav je Bajern, a biće izbegnuta feudalizacija ministarstava.

Socijalisti kažu za Danas da je za pregovore u njihovoj partiji ovlašćen predsednik Ivica Dačić i negiraju da je lider naprednjaka u ponedeljak u Briselu ponudio Dačiću mesto šefa diplomatije. Oni navode i da ih naprednjaci nisu još ni pozvali na razgovor, tako da kadrovskoj kombinatorici nema mesta.

U Tadićevoj Novoj demokratskoj stranci ističu da im nije jasno šta Vučić čeka, ali i nezvanično kažu da i ne očekuju da će stići poziv od njega.

Bojan Kostreš, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine, kaže za Danas da LSV ne može da govori poput SVM koja mesta želi u budućoj vladi. „U ovom momentu postoje dve nepoznanice. Prva je da li će nas naprednjaci pozvati u vladu, a druga je da li će za Ligu Vučićev program biti prihvatljiv ili ne. Kada odgovore na ta dva važna pitanja za nas dobijemo, moći ćemo da se bavimo i time da li LSV želi da uđe u vladu“, navodi Kostreš.

I Stranka demokratske akcije Sulejmana Ugljanina očekuje Vučićev poziv da učestvuje u budućoj vladi. SDA se poziva na velike, ostvarene rezultate Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja u Srbiji, na čijem čelu je bio Ugljanin.

Izvor: novimagazin

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.