Gde su i šta danas rade junaci serije „Gradić Pejton“

Gradić Pejton je krajem 1960-ih i početkom 1970-ih emitovan u bivšoj Jugoslaviji. Publika, nenaviknuta na duge TV-serije ju je s vremenom shvatila kao oličenje svih negativnih stereotipa vezanih za sapunice, pa se izraz Gradić Pejton koristio kao sinonim za TV-serije "bez kraja i konca". Serija je, s druge strane, bila dovoljno popularna da se po njoj nazove novoizgrađeni beogradski mini tržni centar, Gradić Pejton, koji postoji i danas (2014), nedaleko od Hrama Svetog Save na Vračaru. Kasnije je, zbog dužine trajanja, TV-serija Velo misto poluironično nazivana "gradićem Splejtonom".

Serija se od 1964. do 1966. snimala u crno-beloj tehnici, a od 1966. do 1969. u boji. Poznata je po tome što je donela slavu i omogućila dalju karijeru poznatim glumcima kao što su Rajan O'Nil, Mia Farou i Dejvid Kanari.

Mia Farou

(old_image)

Foto: AP/Bilal Hussein
U seriji je igrala Alison Mekenzi. Medijima su izuzetno bili interesantni skandali u vezi sa njenim brakom sa Vudijem Alanom. Poslednji film je snimila 20011. godine „Dark horse“.

Rajan O'Nil

(old_image)

Foto: AP/Dan Steinberg

Tumačio je lik mladog Rodnija Haringtona. Ko prati seriju „Bouns“, pamti ga u ulozi oca glavne junakinje. Pojavljivao se i u epizodama „Očajnih domaćica“, 90210, Rajan i Tatum.

Doroti Maloun

(old_image)

Foto: IMDB

Zanosna Konstanca Mekenzi Karson iz „Gradića Pejton“. Poslednji film koji je snimila jeste „Basic instinct“ 1992. godine.

Barbara Perkins

(old_image)

Foto: Wikimediacommons

Tumačila je rolu Beti Anderson Kord. Osamdesetih je igrala u seriji „Pisac i detektiv“, a poslednej aktivne uloge je imala u seriji „Supermen“ 1998. i u TV filmu „Skandalozna ja: Ispovest Žaklin Suzan“.

Ed Nelson

(old_image)

Igrao je Majkla Rosija. Takođe se pojavljivao osamdesetih godina prošlog veka u seriji „Pisac i detektiv“. Poslednji film je snimio 2003. godine, „Runaway Jury“ sa Džonom Kjuzakom.

Pogledajte još