Dragica Nikolić u borbi za rađanje

Naziv kampanje je " Više da nas bude", a medijski pokrovitelji su RTS i list Politika.

Dragica Nikolić je, gostujući na RTS-u rekla da je misija Fondacije da se žene podstaknu da se odvaže na rađanje, kao i da se poboljša stanje u porodilištima u Srbiji.

Od 2000. do 2012. godine samo na osnovu prirodnog prištaja Srbija je izgubila više od 400.000 stanovnika. Slikovito rečeno, svake godine nestaju opštine veličine Ćuprije, Knjaževca, Negotina. Fondacija "Dragica Nikolić" vodi kampanju "Više da nas bude" čiji je cilj da promeni tu sumornu statistiku.

Porodilišta u Srbiji su u katastrofalnom stanju i majke su uplašene da rađaju decu u takvim uslovima, istakla je ona i podsetila da je, u okviru kampanje, već obnovljeno porodilište u Kragujevcu.

U obnovu je, podseća supruga predsednik Srbije, uloženo oko milion evra i to je sada najmodernije i najbolje opremljeno porodilište u zemlji. Dragica Nikolić napominje da je pri kraju renoviranje porodilišta u Vranju i najavljuje da su sledeći na redu Čačak i Novi Pazar.

Novac za Fondaciju sakuplja se svuda po svetu i reč je pretežno o privatnim izvorima, kaže gospođa Nikolić i ističe da ni jedan dinar nije uzet iz državne kase.

Dragica Nikolić naglašava da poziciju prve dame i putovanja sa suprugom koristi sa stavranje kontakata koji će doneti nešto dobro Srbiji.

Prilikom poste Kini, podseća ona, ostavren je kontakt sa kompanijom "Huaveji" koja je donirala računar za najtalentovaniju decu, decu iz ugroženih porodica, kao i za mališane sa Kosova i Metohije.

Pored toga, Turska je pomogla obnovu porodilišta u Novom Pazaru, dok je sa puta u Ameriku doneta pomoć za decu sa autizmom, ističe supruga predsednika Republike.

RTS

Pogledajte još