Crvenkapa u Ivanjici: Na putu do škole devojčica se srela sa vukom

Selo Kovilje na obroncima Javora i Golije u ivanjičkoj opštini nastanjuje manje od 20 duša, pa je na putu uobičajenije sresti neku divlju životinju nego čoveka.

Deca, koja u ovim zabačenim planinskim područjima svakodnevno pešače kilometrima do škole, pored svakodnevnih napora su izložena i opasnosti od divljih stanovnika šuma.

"Krenula sam ka školi, trebalo je da se nađem sa drugaricom, ali je odjednom neka krupna životinja iskočila ispred mene. Nisam odmah shvatila o čemu se radi, ali onda sam videla da je u pitanju vuk. Mnogo sam se uplašila i dozvala oca u pomoć", kazala je devojčica.

Prema rečima njenog oca Zorana, sve se odigralo jutros, dok je poslovao oko stoke.

"Čuo sam povike ćerke. Milica me je zvala u pomoć, vikala kako je videla vuka. Bila je veoma uznemirena, plakala je, tešio sam je i ispratio do drugarice, pa su zajedno otišle u školu", naveo je on.

Kako kaže, ove zveri neretko zalaze u Kovilje i okolna sela, a Milica mu je prethodnog dana rekla da je čula zavijanje vuka u obližnjoj šumi i kod potoka, kuda pešači do škole.

"Kurjaci se redovno pojavljuju, već godinama. U utorak je komšiji povredio kozu, pre 20 dana je drugom iz bašte odneo jagnje, a prošle godine su klali ovce. Nikoga nema da pomogne, deca nisu bezbedna jer peške idu u školu čak i kroz šumu, pa ću morati da se zbog ovoga obratim predsedniku opštine Milomiru Zoriću"
, ogorčen je Zoran Azanjac.

Foto: sateda
Izvor: Blic

Pogledajte još