Grupi Dalibora Ristića 127 godina zatvora zbog preprodaje heroina

Hajrović je prošle godine osuđen na 15 godina zatvora na osnovu sporazuma o priznanju krivice, koji je zaključio sa tužilaštvom za organizovani kriminal.

Isto su učinila i dvojica pripadnika njegove grupe - Hasib Kecab koji je po nagobdi sa tužilaštvom osuđen na pet i po godina i Nasuf Šehović na godinu i šest meseci zatvora.

Grupa Dalibora Ristića kupovala je heroin od Hajrovića i dalje ga preprodavala po beogradskim naseljima.

Hajrović je drogu nabavljao iz Turske i krijumčario je preko Kosova do Novog Pazara i Tutina gde je skrivao.

Presudom Specijalnog suda Dalibor Ristić je osuđen na 13 i po godina zatvora, Mile Tešić na 13, Ivan Stojanović na 12, Milan Jovanović i Dalibor Stijepić na po 10 godina i šest meseci. Dragan Milovanović dobio je 10 godina zatvora, Dejan Džodić, Aleksandar Vidović i Borislav Grbić po osam, a Igor Đurović, Srđan Miličević i Predrag Mega po sedam.

Marko Pantović osuđen je na četiri godine, Vladinir Ježić tri godine i šest meseci, a na po tri godine zatvora osuđeni su Miloš Radaković i Aleksandra Tica. Za nedozvoljeno držanje pištolja osuđen je Igor Bulatović na 18 meseci zatvora. Optužbe su oslobođeni Nikola Ristić i Miroljub Bogdanović.

Osuđeni i tužilaštvo imaju pravo da se žalbe na ovi presudu Apelacionom sudu u Beogradu.

Tokom krivičnog postupka, sud je takođe doneo odluku da se od Dalibora Ristića privremeno oduzme sedmosobni stan na Voždovcu, dva vozila koja su koristili za prevoz droge i 20.850 evra.

Ove dve kriminalne grupe razbijene se u akciji policije i tužilaštva za organizovani kriminal u oktobru 2011, kada je od okrivljenih zaplenjena i veća količina droge. Tokom predistražnog postupka osim prisluškivanja korišćena su i dva prikrivena islednika.

Hajrović je pre hapšenja pravosnažno osuđen na pet i po godina zatvora kao član grupe Darka Ercega zbog šverca i prodaje više desetina kilograma heroina i kokaina i čekao je na izvršenje presude.

Specijalni sud osudio je 12. jula Ercegovu grupu zbog šverca i prodaje 32 kilograma heroina i 2,35 kilograma kokaina, a Hajrovićeva sestra Zenhira, nekadašnja mis Sand Šaka, osuđena je na godinu dana zatvora.

Izvor: Blic

Pogledajte još