Grupi Dalibora Ristića 127 godina zatvora zbog preprodaje heroina

0

Specijalni sud u Beogradu osudio je na ukupno 127 godina zatvora 16 pripadnika klana Dalibora Ristića iz Padinske skele, koji su na teritoriji Beograda prodavali drogu kupljenu od dilera iz Novog Pazara, predvođenih Hikmetom Hajrovićem.

Hajrović je prošle godine osuđen na 15 godina zatvora na osnovu sporazuma o priznanju krivice, koji je zaključio sa tužilaštvom za organizovani kriminal.

Isto su učinila i dvojica pripadnika njegove grupe – Hasib Kecab koji je po nagobdi sa tužilaštvom osuđen na pet i po godina i Nasuf Šehović na godinu i šest meseci zatvora.

Grupa Dalibora Ristića kupovala je heroin od Hajrovića i dalje ga preprodavala po beogradskim naseljima.

Hajrović je drogu nabavljao iz Turske i krijumčario je preko Kosova do Novog Pazara i Tutina gde je skrivao.

Presudom Specijalnog suda Dalibor Ristić je osuđen na 13 i po godina zatvora, Mile Tešić na 13, Ivan Stojanović na 12, Milan Jovanović i Dalibor Stijepić na po 10 godina i šest meseci. Dragan Milovanović dobio je 10 godina zatvora, Dejan Džodić, Aleksandar Vidović i Borislav Grbić po osam, a Igor Đurović, Srđan Miličević i Predrag Mega po sedam.

Marko Pantović osuđen je na četiri godine, Vladinir Ježić tri godine i šest meseci, a na po tri godine zatvora osuđeni su Miloš Radaković i Aleksandra Tica. Za nedozvoljeno držanje pištolja osuđen je Igor Bulatović na 18 meseci zatvora. Optužbe su oslobođeni Nikola Ristić i Miroljub Bogdanović.

Osuđeni i tužilaštvo imaju pravo da se žalbe na ovi presudu Apelacionom sudu u Beogradu.

Tokom krivičnog postupka, sud je takođe doneo odluku da se od Dalibora Ristića privremeno oduzme sedmosobni stan na Voždovcu, dva vozila koja su koristili za prevoz droge i 20.850 evra.

Ove dve kriminalne grupe razbijene se u akciji policije i tužilaštva za organizovani kriminal u oktobru 2011, kada je od okrivljenih zaplenjena i veća količina droge. Tokom predistražnog postupka osim prisluškivanja korišćena su i dva prikrivena islednika.

Hajrović je pre hapšenja pravosnažno osuđen na pet i po godina zatvora kao član grupe Darka Ercega zbog šverca i prodaje više desetina kilograma heroina i kokaina i čekao je na izvršenje presude.

Specijalni sud osudio je 12. jula Ercegovu grupu zbog šverca i prodaje 32 kilograma heroina i 2,35 kilograma kokaina, a Hajrovićeva sestra Zenhira, nekadašnja mis Sand Šaka, osuđena je na godinu dana zatvora.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.