Srbin na samrti otkrio istinu o masovnoj grobnici u Bosni!

Foto: Wikimedia commons

Već 22 godine na jednom delu njiva Hasana i Rašida Balihodžića ne raste trava. Na tom mestu zemlja je ulegnutija i različita od ostatka oranice i ako je verovati svedoku, pet metara ispod površine, nalaze se tela ubijenih Bošnjaka iz Prijedora.

"Kad smo ovde pravili štalu, zatekli smo jednu manju rupu pa je daidža nasuo dve, tri traktorske prikolice zemlje. Samo se ovaj deo ovde razlikuje od ostatka njive", kaže Selvedin Elkaz, čija kuća se nalazi dvadesetak metara od mesta na koji će u utorak stići članovi Instituta za nestale osobe BiH i državnog Tužilaštva kako bi počeli sa ekshumacijom žrtava.

Kako kaže sagovornik portala Klix.ba, u zadnje dve godine dolazili su ljudi iz Instituta za nestale osobe, obilazili mesto te ih zamolili da nikome ništa ne govore.

Ifet Balihodžić iz Oboraca koji je godinama tragao za telom svoj oca Muje ubijenog u julu 1992. godine, kaže da je čuo kako masovna grobnica krije tela logoraša iz Prijedora koji su krenuli na razmenu u Turbe.

"U Turbetu je bila linija razdvajanja. Nešto se desilo i razmena nije napravljena, a autobusi se nisu vratili u Donji Vakuf. Nestali su između Turbeta i Vakufa", kaže Balihodžić za Klix.ba.

Navodno, o mestu masovne grobnice progovorio je svedok Srbin koji je u to vreme bio vozač.

"Možda je on taj koji ih je dovezao ili zakopavao. U izjavi on kaže da su na ovo mesto dovezena tri autobusa i da su bagerom zakopani na pet metara dubine. O masovnoj grobnici je progovorio jer je, kako sam čuo, na samrti. Kaže da mu na san izlazi taj dan i da ne može otići na drugi svet bez da otkrije mesto masovne grobnice", dodaje Ifet.

U Institutu za nestale osobe BiH su potvrdili da je informacija o masovnoj grobnici došla iz više izvora.


Klix.ba

Pogledajte još