Ukinuta oslobađajuća presuda Urošu Mišiću, sledi novo suđenje

Presuda je ukinuta, jer nije jasno da li je Mišić svojim postupkom izazvao tuču, što predstavlja bitno obeležje krivičnog dela za koje je optužen, već je prvostepeni sud samo analizirao da li su svedoci videli da je okrivljeni učestvovao u tuči.

Zbog toga nije moguće ispitati zakonitost i pravilnost prvostepene presude, navodi se u obrazloženju odluke koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda.
Dodaje se da se osnovano se žalbom tužioca presuda pobija i zbog pogrešno i nepotpuno utvrdjenog činjeničnog stanja, jer prvostepeni sud nije ocenio odbrane okrivljenih, kao i jer je izostala valjana ocena izvedenih dokaza, kako pojedinacno, tako i u vezi sa ostalim dokazima.

Mišić je optužen zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje, odnosno tuče sa američkim marincima u klubu "Plastik".

Što se tiče američkih marinaca, koji se vode kao oštećeni, oni se nisu odazvali sudu na više poziva, koji su im bili upućeni preko Američke ambasade u Beogradu.

Prema pisanju medija, Mišić je sa drugovima u "Plastiku" učestvovao u tuči sa obezbedjenjem američke ambasade.

On je navijač "Crvene zvezde" i bivši osudjenik koji je početkom decembra 2012. godine, posle pet godina provedenih u zatvoru zbog napada na žandarma Nebojšu Trajkovića, amnestiran i pušten na slobodu.

Dva puta je bio osuđen na 10 godina zatvora, ali mu je Apelacioni sud preinačio presudu na pet i po godina zatvora.

Izvor: Blic

Pogledajte još