Doktor Haus sa bendom u Beogradu!

Doktor Haus, odnosno Lori, nastupiće u Sava centru 14. jula u 20.30 časova, u sklopu svoje evropske turneje na kojoj promoviše aktuelni album "Didn't it rain".

Ulaznice po povoljnijim cenama od 1.900 do 3.700 dinara koje će važiti do 1. maja mogu da se nabave u Dallas Music Shopu, Sremska 2 i na blagajni Centra "Sava". Cena VIP ulaznica je 6.900 dinara.

Osim po liku Hausa, glumac je poznat po ulogama u serijama "Crna Guja" i "Jeeves & Wooster". Još u detinjstvu je sam naučio da svira klavir, a kasnije je ovladao i drugim instrumentima. Debi albumom "Let Them Talk", objavljenim 2011. godine je osvojio najviša mesta blues lista, a kritičare i javnost oduševio svojom verzijom Nju Orleans bluesa. Maja 2013. godine objavio je drugi album "Didn't It Rain" na kome je mardi gras zvuk zamenio južnjačkim bluesom i tangom.

Na ploči su obrade pionira bluesa kao što su V. C. Hendi ("St Louis. Blues"), Dželi Rol Morton ("I Hate A Man Like You") ali i pop i rock muzičara kao što su Dr. John ("Wild Honey") i Alan Prajs iz grupe Animals ("Changes").

"Odlučio sam da krenem dalje i dublje u šumu američke muzike koja me je oduševljavala još kao dete. Što idem dalje, sve sam više očaran. Začarali su me i muzika i ljudi sa kojima sam imao čast da radim na novom albumu", rekao je Lori.

Producent albuma ponovo je bio Džo Henri, višestruki dobitnik Gremi nagrade, a snimali su januara 2013. godine u "Ocean Way" studiju u Los Anđelesu. Lauriev prateći The Copper Bottom Band čine odlični muzičari Džej Belros, Kevin Brajt, Vinsent Henri, Greg Liš, Robi Maršal, Dejvid Pilč, Patrik Voren, Elizabet Lija i Leri Goldings, a pridružili su se kantautorka iz Gvatemale Gabi Moreno i soul pevač Žan Mejlejn. Na albumu "Didn't It Rain" cenjeni blues muzičar Taj Mahal je otpevao "Vicksburg Blues", obradu Little Brother Montgomerija.

Prošlog leta Lori je oduševio okupljene na ljubljanskim Križankama, a sada svi koji su slušali pohvale o njegovim koncertima imaju priliku da ga vide u Beogradu. Veliko interesovanje publike je potvrda da je Lori svestrani umetnik koji na koncertima koristi elemente drame ali i stand-up komedije.

Pogledajte još