Je li Eva Braun skrivala svoje jevrejsko poreklo od Hitlera?

U trenutku kada su u bunkeru počinili samoubistvo, pred kraj Drugog svetskog rata, Eva Braun je bila ljubavnica Adolfa Hitlera više od 12 godina, te njegova supruga skoro 40 sati.

Iako je par proveo mnoge godine zajedno, moguće je da je Braun od slavnog nacističkog vođe skrivala svoje porodično poreklo.

Čovek koji je ubio milione Jevreja tokom rata, ako je verovati najnovijem otkriću, bio je u vezi sa ženom jevrejskog porekla, piše Dejli mejl.

DNK analiza kose uzete sa četke za kosu, za koju se pretpostavlja da je bila Evina, pokazuju da je slavna ljubavnica navodno imala jevrejske krvi s majčine strane.

Testiranje je napravljeno za potrebe televizijske emisije "Dead Famous DNK".

U strukturi DNK naučnicisu otkrili prepoznatljivu halpogrupu N1b1, koja se prenosila na majčinoj liniji.

To se povezuje s grupom Aškenaza, koji ujedno čine oko 80 posto jevrejske populacije u svetu. Mnogo Aškenaza u Nemačkoj preobratilo se na katoličanstvo u 19. veku.

Iako su naučnici uvereni da se radi o vlasima kose Eve Braun, jedini način da se to potvrdi jeste da se uzme uzorak DNK jedne od njene dve preživele naslednice. Međutim, one su odbile testiranje.

Inače, vlasi su uzete s četke koja je na sebi imala monogram E.B., a pronašao ju je američki oficir Paul Baer u Bavarskoj rezidenciji 1945. Nakon njegove smrti, sin Alan je četku i još neke predmete prodao, a televizijski voditelj Mark Evans je osam dlaka platio 1.200 funti.

Izvor: 24sata/ foto: Wikipedia

Pogledajte još