Gradonačelnik Vukovara podneo ostavku

0

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo i čelnica Sisačko-moslovačke županije Marina Lovrić Merzel podneli su ostavke na sve funkcije i na članstvo u vladajućoj Socijaldemokratskoj partiji, javili su hrvatski mediji.

Merzelova je prošle nedelje uhapšena zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj i oštetila županijski budžet, a Sabo je optužen za podmićivanje odbornika.

Doslovno mi je rekla da ne želi da bude teret stranci”, rekao je povodom ostavke sisačko-moslavačke županice njen advokat Berislav Živković.

Sabo je podneo ostavku na mesto člana predsedništva SDP-a, javio je hrvatski portal Dnevnik.hr.

Ne želim da optužnice podignute protiv mene budu opterećenje mojoj stranci i vama predsedniče. Moja ostavka nije priznanje krivice već moralni čin dok se ne reše postupci”, naveo je Sabo u svom pismu predsedniku SDP-a i premijeru Zoranu Milanoviću.

Sabo je tako preduhitrio odluke stranačkog Predsedništva koje će, kako je najavljeno, u sredu raspravljati o njegovom i slučaju Merzelove.

Inače, Milanović je ranije rekao da u potpunosti veruje svojim saradnicima sve dok se ne dokaže suprotno. Milanoviću je posebno zamereno kada je rekao da on nije ovlašćen da ih smenjuje sa stranačkih funkcija.

Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.