Telefoni su postali novi znak (ne)poverenja u vezi

Mnogi imaju dilemu upravo u vezi sa tim koliko informacija treba da podele sa svojim partnerom. Dozvoljavanje dečku, ili devojci, da prolazi kroz vaš telefon kao i pristup lozinkama je velika stvar u svakoj vezi.

Ove informacije potvrđuju međusobno poverenje i simbolizuju intimnost i dobro razumevanje. Činjenica da vam ne smeta partner koji čeprka po vašem telefonu znači da nemate šta da krijete.

Sa druge strane, ako partneri veruju jedno drugom, da li ima potrebe za čitanjem lične korespondencije?

Upravo ovo je bila tema debate pod nazivom: "Njuškate li ili ne?" i zaključak je da mnogi partneri koji nisu dobili dozvolu i lozinke zapravo najviše njuškaju.

Istraživanje iz Velike Britanije donelo je zanimljive rezultate. Naime, 34 posto žena i 62 posto muškaraca u vezama njuška po partnerovom telefonu. Među "njuškačima" 89 procenata priznaje da sumnjaju da ih partner vara i da je to razlog zašto njuškaju a polovina je dokazano bila u pravu.

Imajte na umu da niste obavezni da date partneru pristup u sva svoja dopisivanja, poruke i ostale vidove komunikacije, kao što ni partner to vama ne duguje.

Zaključak je takođe da treba poštovati intimu partnera i da ne predavanje telefona ne znači da vas partner vara. Sa druge strane, davanje lozinke partneru ne znaci pod obavezno da imate savršenu vezu. To može biti produžetak poverenja ali ne formira poverenje tamo gde ga nema.

A vi, da li proveravate svog partnera?

Izvor: Huffington Post
T.D.

Pogledajte još