Bebu spasili marinci na Pacifiku, roditelji ponosni na avanturu!

Marinci su prebacili porodicu sa jahte na ratni brod opremljen helikopterom

Reagujući na kritike zbog toga što su decu izložili opasnosti, Šarlot Kaufman je izjavila da je “ponosna” zbog avanture u koju su se upustili ona i njen suprug Erik.

“Ponosni smo na svoje odluke i obavljene pripreme i, mada smo razočarani što smo izgubili jedrilicu i dom, zahvalni smo onima koji su nam pomogli, kao i rodbini i prijateljima koji nas i dalje ohrabruju i podržavaju”, napisali su Erik i Šarlot u saopštenju.

“Jasno nam je da ima ljudi koji imaju rezerve prema našoj odluci da plovimo s celom porodicom, ali, molimo vas da imate u vidu da naša porodica tako živi već sedam godina. Okean je jedna od najvećih prirodnih sila i uvek postoji mogućnost da savlada one koji žive na njemu ili blizu njega.”

(old_image)

Porodica pred krstarenje / Foto: AP

Među onima koji su osudili ponašanje roditelja bio je i Šarlotin brat Džejms Morizet, koji je za “En-bi-si njuz” rekao da smatra da je čitava akcija suluda i da je potpuno neodgovorno voditi decu na ovakvo putovanje.

Podsetimo, dvoje roditelja se na put oko sveta otisnulo u Meksiku 19. marta, sa dvoje male dece. Nameravali su da stignu do ostrva Južnog Pacifika, a zatim da nastave do Novog Zelanda.

Međutim, ništa nije ispalo onako kako su planirali: zbog kvara na kormilu njihove jedrilice “Rebel hart”, upravljanje više nije funkcionisalo kako treba i, što je još gore, najmlađi član posade, jednogodišnja devojčica Lira, ozbiljno se razbolela. Dobila je dijareju i visoku temperaturu, što kod male dece može da ima pogubne posledice.

Pošto nisu mogli da joj pomognu, roditelji su uputili hitan poziv za medicinsku pomoć, nakon čega je otpočela velika akcija spasavanja američke mornarice.


Daily Mail / Blic

Pogledajte još