Jovanović skuplja novo rukovodstvo

Foto: Emil Vaš / Beta

List dodaje da za visoke stranačke pozicije među liberalima nema mnogo interesovanja.

Kako tvrde izvori Novosti, neki od dugogodišnjih Jovanovićevih bliskih stranačkih saradnika i dalje se lome da li da uđu u trku za neku od funkcija, a tu odluku, navodno, još nije doneo ni Nenad Milić, zamenik predsednika LDP.

Nataša Mićić, predsednica Političkog saveta, nije želela za Novosti da komentariše spekulacije da će i ona odustati od visokih stranačkih pozicija.

Ivan Andrić i Bojan Đurić, koji su podneli ostavke na mesta potpredsednika, nemaju nameru da se ponovo kandiduju za bilo koju od funkcija. Đurić za Novosti kaže da će učestvovati u radu Glavnog odbora stranke, koji je zakazan za subotu, 12. april, ali bez bilo kakvih ambicija:
"Vreme je za bolje i uspešnije, ja sam izbore izgubio, a statiranje u politici reda radi i po inerciji nije nešto čime želim profesionalno da se bavim, niti bi to bilo u redu prema ljudima u LDP".

Kako sada stvari stoje, za potpredsedničke funkcije mogli bi ponovo da se kandiduju Dušan Mijić i Dušica Anđelković, dok je kandidat lidera liberala za ovu poziciju Ljubiša Simović iz Kraljeva.

Željko Ožegović, koji je bio kandidat LDP za gradonačelnika na izborima, kaže za Novosti da ne isključuje mogućnost da uđe u trku za potpredsednika LDP:
"Nikakvi razgovori na tu temu još nisu vođeni. Videćemo šta će se dešavati u stranci".

Kandidature posle vikenda

Portparol LDP Jovan Najdenov kaže za Novosti da će izborna skupština stranke biti održana u maju i da se tek posle sednice Glavnog odbora za vikend može govoriti o kandidatima za stranačke funkcije. Liberali će na sednici GO usvojiti potrebna dokumenta za pripremu izbora.

Večernje novosti

Pogledajte još