Male stvari koje mogu potpuno da nam unište dan

Jedan zloban komentar
Kažu da je potrebno 7-12 komplimenata da se poništi efekat jednog zlobnog komentara. Uprkos tome, koliko god komplimenata da dobijete, onaj jedan negativan komentar će vam bosti oči. Zato ne dozvolite negativne misli, već se koncentrišite na pozitivnost.

Kašnjenje na posao/u školu
Kašnjenje definitivno nije najbolji način da započnete dan. Posebno kad nije vaša krivica, kad je prevoz spor, ili je vreme loše... U ovim situacijama ne možete ništa da kontrolišete i morate sa tim da se pomirite umesto da se brinete.

Zadaci koje zaboravljate
Ako su vam dani pretrpani verovatno već znate onaj osećaj kad zaboravite jednu sitnicu. I bez obzira na to koliko bili organizovani i odgovorni ima dana kad ništa ne ide kako ste zamislili. Znamo koliko je t beshrabrujuće morate da nastavite sa onim što radite.

Neprijatni susreti
Bez obzira na to da li poznajete neprijatnu osobu koju ste sreli i koja vam je istanjila živce ili ne, ti ljudi umeju da utiču na ostatak dana. Koliko puta ste se iznervirali jer je kasirka bila neprijatna, ili vam je stranac rekao nešto neprijatno?

Redovi
Ne postoji ništa gore od ogromnog reda kad vam se neopisivo žuri. Tako dođete do momenta kad prosto razumete psihopatu sa motornom testerom... udahnite duboko i, ili odustanite od čekanja, ili stisnite zube i pregurajte.

Mali neuspesi
Nakon što ste uložili mnogo truda i vremena , greška na poslu ili u školi može da bude vrlo deprimirajuća, prosto steknete utisak da je sve to bilo uzaludno. Zato morate biti svesni da jedna greška neće da vas košta svega za šta ste vredno radili.

Nemojte dozvoliti ovim malim stvarima da imaju tako veliki uticaj na vas.
Koje iritantne sitnice uništavaju vaš dan?

T.D.

Pogledajte još