Vučić: Ne želimo partijsku vladu, već reforme

"Mi ne želimo da formiramo partijsku vladu, naš cilj je da ujedinimo Srbiju i uđemo u teške reforme, i da napravimo od Srbije lidera u regionu", naglasio je Vučić.

Teme razgovora bile su uglavnom vezane za privredu, naveo je Vučić naglasivši ponovo da nema povećanja javnog duga, ali je najavio da će Srbija dobiti značajne i velike infrastrukturne projekte, te da će za desetak dana biti potpisani koncesioni ugovori za velike poslove u toj oblasti.

U sedištu SNS u Beogradu sa naprednjacima je pregovarala delegacija u kojoj su bili Ivica dačić, predsednik SPS, zamenik predsednika Partije udruženih penzionera Srbije (PUPS) Milan Krkobabić, predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković, kao i funkcioneri SPS Žarko Obradović i Dijana Vukomanović.

Njih su dočekali lider Aleksandar Vučić i potpredsednica Zorana Mihajlović, a sastanku, koji je počeo u 11 časova, prisustvuju i Nikola Selaković i Bratislav Gašić.

Vučić je danas, kako je najavio, Dačiću izneo program SNS, a od njega očekuje da iznese svoj stav, jer, kako kaže, sasvim sigurno ne može u vladu sa nekim ko će tražiti u ovakvoj situaciji povećanje plata u javnom sektoru.

Naprednjaci su pregovore počeli juče susretom sa predstavnicima Saveza vojvođanskih Mađara, koji su dobili poziv da učestvuju u novoj vladi, a lider SVM Ištvan Pastor najavio da je ta stranka spremna da bude partner u rešavanju problema u Srbiji.

Poziv za razgovore o formiranju vlade u narednim danima stićiće i predstavnicima Nove demokratske stranke.

Vučić je nakon sednice Predsedništva SNS u subotu najavio da će politika vlade biti politika agresivnog zapošljavanjai jačanja privatnog sektora i dramatičnog reformisanja javnog.

Predsedništvo te stranke je bilo jednoglasno da se SVM pozove u vladu, ali je bilo različitih stavova o tome da li u vladu da zovu NDS i koaliciju oko socijalista.
Nova vlada trebalo bi, prema Vučićevim najavama, da bude formirana do 25. aprila, imaće najviše 19 članova i biće najmanja u modernoj srpskoj političkoj istoriji.

Konstitutivna sednica Skupštine Srbije, kako je danas najavio predsednik parlamenta Nebojša Stefanović, biće održana 16. aprila.

Izvor: Blic

Pogledajte još