Portret "loše mame" koji je potresao Ameriku

Policijska fotografija Šaneše Tejlor nakon što je uhapšena jer je dvoje male dece ostavila ukolima da bi otišla na intervju za posao

Ona je tvrdila da nije mogla da nađe nikoga ko bi joj pričuvao decu da bi otišla na razgovor za posao, pa je dečaka od dve godine i bebu od šest meseci ostavila u kolima sa upaljenim motorom i otškrinutim prozorima, parkiranim ispred zgrade osiguravajućeg društva u kom je pokušala da se zaposli.

Priča o ovom događaju i fotografija Tejlorove prilikom hapšenja, na kojoj joj se niz lice slivaju potoci suza, potresli su Ameriku i izazvali pravu lavinu izraza podrške i saosećanja sa samohranom majkom, koja u nezavidnoj situaciji možda i nije postupila baš najbolje, ali teško da bi neko za to mogao ozbiljno da je krivi.



“Neki od nas osećaju da se Šaneša našla u nesrećnoj situaciji i da, nažalost, privreda kao što je naša, mnoge samohrane majke dovodi u situaciju da čine užasne greške poput ove”
, napisala je, recimo, Amanda Bišop, koja se osetila pozvanom da pokrene sajt za prikupljanje pomoći Tejlorovoj.

Građani su joj u međuvremenu već uplatili više od 95.000 dolara, a sve su brojniji i zrazi podrške, poput ove:

“Svako pravi greške nalik Šanešinim. Razumem da je izuzetno teško biti samohrana majka dvoje male dece. Nadam se da će vam moj prilog pomoći da se izborite na sudu i da ponovo budete sa svojom decom", piše recimo jedan od donatora, koji su ostavili i preko 3.000 komentara.

“Niko ne bi trebalo da bude kažnjen jer je uradio najbolje što je mogao u teškoj situaciji. Molim se da sve ispadne dobro za Vašu decu i Vas”, napisao je drugi donator.


ABC US News | ABC Business News

Blic

Pogledajte još