10 saveta kako da se „rešite“ dečka koji vas vara i krenete dalje!

Otkriće da vas dečko vara može da bude uzrok velikog emotivnog bola. Koristite se ovim „vodičem“ koji će vam pomoći da sve prevaziđete i krenete dalje...

1. Ugovorite sastanak s njim lice u lice. Raskidi putem pisma, SMS-a, mejla ili telefona nikada nisu sasvim jasni. Naravno, budite potpuno sigurni da vas vara pre svega! Recite mu kako se osećate. Izgovorite sve, ma koliko dugo trajao vaš „govor“. Ne postoji drugačiji i bolji način da sve raščistite.

2. Pogledajte se u ogledalu. Recite sebi glasno da ste pametni i lepi i da vas “varalica” ne zaslužuje! Oni nisu vredni vašeg vremena, energije i misli. Oni varaju jer su nesigurni u same sebe!

3. Izađite sa prijateljima. Uradite nešto po prvi put. Odvojite se od bola. Boleće još izvesno vreme, ali nije potrebno da vas bol “pojede”!

4. Ugodite sebi. Idite u spa, na izlet ili se jednostavno ušuškajte u kući. Jedite svoju omiljenu čokoladu. Sredite nokte kod manikira. Činite sve što će vas naterati da se osećate bolje.

5. Obećajte sebi da ćete učiti iz sopstvenih grešaka! Pogledajte u nazad i setite se svih detalja i momenata koji su vam jasno davali do znanja da vas vara, a vi ste to ignorisali! Obećajte sebi da nećete ispasti budala opet i sledeći put potražite momka koji će biti dovoljno pažljiv i veran.

6. Ne budite iznureni i slomljeni. Jer, ne znači da ako vas je jedan prevario to će se dešavati stalno! To nikako nije tačno!

7. Ne krivite sebe! Umesto toga recite sebi koliko ste lepi i da je ON taj koji je napravio strašnu grešku time što vas je zauvek izgubio!

8. Pustite ga da ode i prihvatite istinu da vas je varao! Jer, ako ga pustite da se vrati, verujte, prevariće vas opet!

9. Smejte se i počnite da živite život punim plućima.

10. Ne zatvarajte svoje srce, samo sledeći put budite oprezniji i pružite šansu onome za koga ste se uverili da je zaista iskren sa vama!

Izvor: wikihow

Foto: Yayimages

Pogledajte još